Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin ICO’lara Bağlı Banka Hesaplarını Dondurabilir

Çin medyasından alınan son haberlere göre, People’s Bank of China ICO’lara bağlı banka hesaplarını dondurabilir. Çin sınırları içindeki ICO’ların askıya almasından sonra rapor medyaya yansıdı.

Finansal Kurumlar Artık Tokenlar İçin Hizmet Sağlayamayacak

Beijing’de bulunan bankanın operasyon yönetim bölümünden elde edilen bilgiler gösteriyor ki finansal kurumların ICO‘lara hizmet vermesi artık yasak. Bildiriye göre:

“Finansal kurumlar ve banka hariç ödeme kuruluşları, token ve sanal para birimleri için hesap açma, kayıt, ticaret ve çözüm hizmetleri sunmayacak.”

Çin bu hafta ICO’lar konusunda sert bir şekilde baskı yapmaya başladı. Çin merkez bankası ICO’ları “onaylanmamış yasa dışı kamu finansmanı” olarak değerlendirdi ve Çin’de faaliyet gösteren tüm ICO’ları askıya aldı. Bununla birlikte token üzerinden bağış toplama faaliyetlerini de yasakladı. Yetkililer, Çin’de faaliyet gösteren ilk ICO’ların yatırımcılara tam şekilde geri ödenmesini zorunlu hale getirdi.

ICO’larla İlişkili Banka Hesapları Her Gün İzlenecek

Bunlara ek olarak bildiri, bankaların ve finansal kurumların ICO’larla bağlantılı hesaplarının her gün izlenmesini zorunlu hale getirdi.

“ICO platformlarıyla bağlantılı kişisel hesaplar belirlenmelidir. Çok miktarda veya sık sık para yatırma ve çekme işlemi yapan hesaplar sınırlandırılacaktır. Şüpheli (kara para aklayan) hesaplar için anında kısıtlayıcı önlemler alınmalı ve en kısa zamanda yetkili makamlara bildirilmelidir.”

Raporlama gereksinimlerinin yakın gelecekte de var olması beklenenler arasındadır. Çin medyasına isimsiz bir kaynak tarafından:

“Bankaların ve ödeme acentalarının rapor vermelerini istemek uzun bir süre daha devam edecek.” bildirilmiştir

Çin’deki ICO kısıtlamaları, bugüne kadar ICO’lara karşı hükümetler tarafından yapılan en agresif harekettir. Buna karşılık, Birleşik Devletler, Kanada, Singapur ve Hong Kong, ICO’lar üzerinden lisanssız menkul kıymetler verilmesinin mevcut finansal kurumlar aracılığıyla sağlanmasını arzu ettiklerini açıklayan bir düzenleme yayınladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment