Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya Bu Kripto Para Madencilerini Cezalandırmayı Düşünüyor

Rusya‘daki kanun yapıcılar açık Blockchain platformları üzerinden kripto para madenciliği yapan kişileri cezalandırmayı düşünüyorlar.

Rusya Devlet Duması Finans Piyasaları Komite Başkanı Anatoly Aksakov geçtiğimiz günlerde yerel kaynaklardan TASS’a özel bir röportaj verdi. Aksakov bu röportajı sırasında ülkedeki kripto para madencileri hakkında bazı açıklamalarda bulundu.

Aksakov ülkede Rusya yasalarına aykırı bir şekilde kripto para madenciliği yapan herkesin suçlu sayılabileceğini, bu şekilde madencilik yapmanın yasal olarak bir suç olduğunu vurguladı.

Rusya Hükümeti son birkaç aydır kripto paraları düzenlemek için çalışmalar yürütüyor. Devlet Başkanı Vladimir Putin bundan birkaç ay önce kripto para düzenlemelerinin en geç haziran ayı içerisinde tamamlanması gerektiğini belirtmişti.

Ülkedeki kanun yapıcılar Putin tarafından verilen tarihe uyum sağlamaya çalışıyorlar ancak bu sürecin son birkaç hafta içerisinde epey yavaşladığını söyleyebiliriz. Finance Feeds gibi kaynaklara göre bu yavaşlamanın başlıca sebebi Rusya’daki kanun yapıcıların Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından hazırlanan standartlara uymaya çalışmaları.

Durum böyleyken Rusya’da kripto paralarla ilgili tam olarak neyin yasal neyin yasa ihlali olduğu tam olarak bilinmiyor. Ancak ülkedeki Aksakov gibi yetkililer şu anda yürürlükte yer alan yasaları ihlal eden kişilere belli başlı cezalar vermek istiyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment