Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

G20 Üyeleri Küresel Bir Kripto Para Standardı İstiyorlar

G20 üyesi maliye bakanları ve merkez bankası başkanları, Finansal İstikrar Kurulu’nun (FSB) kripto paralarla ilgili daha kapsamlı araştırmalar yapmasını ve bu varlıkların ne gibi riskler taşıdıklarını öğrenmesini istiyorlar.

Dünyanın en büyük 20 ekonomisini temsil eden G20 üyeleri geçtiğimiz gün Japonya’da bir toplantı düzenlediler. Bu toplantıda küresel finans meselelerinin yanı sıra kripto paraların da masaya yatırılması bekleniyordu. Japonya Maliye Bakanlığı’nın geçtiğimiz gün yayınladığı bildiriye bakacak olursak bu beklentinin doğru çıktığını söyleyebiliriz.

G20 temsilcileri kripto paralarla ilgili ortak bir bildiri hazırladılar ve bunu Finansal İstikrar Kurulu’na ilettiler. G20 temsilcileri tarafından hazırlanan bu bildiride “kripto paralar da dahil olmak üzere pek çok teknolojik yeniliğin küresel finans sistemi” için yararlı olabileceğine değiniliyor.

Yetkililer bunun yanı sıra Mali Eylem Görev Gücü’nün (FATF) geçtiğimiz aylarda kripto paralarla ilgili aldığı kararlara değindiler ve bu standartlara uyum sağlayacaklarını vurguladılar.

G20 temsilcileri kripto paralarla ilgili henüz küresel bir uzlaşma sağlanamadığını ve bu durumun bir an önce netleşmesi gerektiğini düşünüyorlar. Temsilciler bu yüzden Finansal İstikrar Kurulu’nun kripto paraları araştırmaya devam etmesini ve daha sonra kripto paralara özel küresel bir standart geliştirmesini istiyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment