Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kodak Belge Yönetimi İçin Özel Blockchain Platformu Geliştiriyor

Kodak Services for Business, geçtiğimiz günlerde çeşitli belgeleri daha verimli bir şekilde yönetmeyi sağlayan bir Blockchain platformunun duyurusunu yaptı.

Kodak geçtiğimiz günlerde New York’ta düzenlenen iki günlük bir etkinik sırasında yeni bir duyuru yaptı. Yakın gelecekteki planlarından bahseden şirket özellikle belge yönetimi için kullanılabilecek bir Blockchain platformundan bahsetti.

Şirketin yayınladığı duyuruya göre bu platform hem şirketler hem de hükümetler tarafından kolaylıkla kullanılabilecek. Özelikle hassas belgeleri güvenli bir şekilde yönetmek ve saklamak isteyen şirketler bu platformu rahatlıkla kullanabilecekler. Bu bir Blockchain platformu olduğu için bu platformu kullanan partiler istedikleri belgelere gerçek zamanlı olarak erişebilecekler ve bu belgeler üzerinde herhangi bir değişiklik yapamayacaklar.

Kodak tarafından yapılan kurumsal araştırmalara göre bu platform, belge yönetimi konusunda diğer metotlara kıyasla üretkenliği yüzde 40 oranında artırabilir. Kodak ayrıca bu platformu kullanan şirketlerin diğer şirketlere kıyasla daha az belge kaybedeceklerini ve bu belgeleri daha güvenli bir şekilde saklayabileceklerini söylüyor.

Kodak geçtiğimiz aylarda özellikle veritabanı kurabilmek için Blockchain teknolojisinden faydalanmıştı. Şirket ayrıca telif haklarını korumak ve fotoğrafçılara para kazandırabilmek için RYDE Holding ile işbirliği yapmaya başlamıştı. Bu amaç için KodakONE adıyla geliştirilen platformun şu ana dek 1 milyon dolardan fazla gelir yarattığı düşünülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment