Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya Dijital Para Birimi Çıkartacak Mı?

Kripto para birimlerinin ilk piyasaya çıkmalarından bu yana elde ettikleri kabul ve benimsenme, kesinlikle oldukça üst seviyelere yükseldi. Kripto paraların hayatımıza girmesi ile beraber Çin gibi önde gelen birkaç ülke de kendi dijital itibari para birimlerini üretmek için kolları sıvadı.

Çin’e ek olarak Rusya da kendi kripto para birimini üretebilecek ülkelerden birisi olarak görülmekteydi. Rusya Federasyonu Merkez Bankası Başkanı ise bu konuda çok hevesli olmadıklarını ifade etti.

Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, ülkenin finansal regülatörünün dijital para birimleri konusunu araştırmakta olduğunu ancak böyle bir girişim için belirgin sebepler göremediklerini itiraf etti. Nabiullina söz konusu açıklamasını Perşembe günü katıldığı bir etkinlikte paylaştı.

”Sadece teknolojik sebeplerden değil, aynı zamanda ulusal bir dijital para biriminin avantajlarını tahmin etmenin zor olmasından dolayı da bu konuya sıcak bakmıyoruz. Çok fazla risk var ve avantajlar yeterince açık olmayabilir.”

Merkez Bankası Başkanı ilginç bir şekilde geçtiğimiz Temmuz ayında kendi dijital para birimlerini piyasaya sürmeyi gözden geçirdiklerini ifade etmişti. Nabiullina o tarihlerdeki açıklamasında böylesine büyük bir  projenin ”anında hayata geçirilemeyeceğini” vurgulasa da, bugün yaptığı açıklamayla eski açıklamasının ters düştüğü görülmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment