Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

5 Milyon Dolarlık Bulut Madencilik ‘Gücü’ Çalan Kişiye Dava

Amerika Birleşik Devletlerinde yetkililer, Amazon Web Services üzerinden bulut madencilik gücü çalıp bunu kripto para madenciliğinde kullanan bir Singapur vatandaşını yakaladı.

İsmi Ho Jun Jia olan bu kişi, birçok farklı kimlik verisini ve bilgisini çalarak, bir süre boyunca Amazon Web Services üzerinden ciddi oranda bulut bilgisayar gücü çalmış ve bunu da kripto para madenciliğinde kullanmış.

Bu esnada Los Angeles’da ikamet etmekte olan bir oyun geliştiricisinin de kimlik bilgilerini kullandığı ifade edilen suçlunun, bu çalmış olduğu bulut bilgisayar gücü ile Bitcoin, Ethereum ve Litecoin kazdığı da ortaya çıktı.

Ho tarafından kullanılan toplam bulut madencilik gücünün dolar karşılığı değerinin ise 5 milyon dolar olduğu belirlendi. Hatta öyle ki, bu çalma işlemleri ile birlikte Ho, bir dönem Amazon Web Services üzerinde en fazla veri çeken isim olmuştu.

Yakalanan bu ismin, önümüzdeki dönemde davasının görüleceği ve ciddi oranda cezalar alabileceği ifade ediliyor. Bakalım, Singapurlu bu hırsıza, nasıl bir ceza verilecek?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment