Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eski Bir ABD Savcısının Açıklamaları: “Bitcoin’i Çökertmeye Çalıştık”

ABD’deki eski bir federal savcı olan Katie Haun, Adalet Bakanlığı’nda çalıştığı dönemler hakkında konuştu ve Bitcoin hakkında oldukça çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Adalet Bakanlığı’nın bundan yedi yıl önce Bitcoin’i nasıl değerlendirdiğini anlatan Haun, ABD’li yetkililerin Bitcoin hakkındaki düşüncelerine dair önemli bilgiler paylaştı.

Bitcoin’i Çökertme Planı

CNBC tarafından aktarılan bilgilere göre Haun bundan yedi yıl önce Adalet Bakanlığı’na bağlı bir savcıydı.

Savcılık kariyerinin ilerleyen yıllarında siber suçlarla ilgilenmeye başlayan Haun, bir gün patronundan özel bir talep aldı. Haun, bu süreci şöyle anlatıyor:

Bir gün bana gelip ‘Sana çok güzel bir iş vereceğiz. Bitcoin diye bir şey varmış ve senden bunu araştırmanı istiyoruz.’ Bitcoin’in ismini ilk kez o gün duymuştum.

CNBC tarafından yapılan habere göre Adalet Bakanlığı’ndaki yetkililer, Haun’un Bitcoin’i ve ABD’nin Bitcoin’i çökertmek için neler yapabileceğini araştırmasını istediler. Haun ise Bitcoin’i çökertmenin mümkün olmadığını söyledi ve bunu şu örnekle açıkladı:

(Bitcoin’i çökertmek demek) nakit paraya dava açmaya çalışmak gibi bir şey.

Kripto Paralara Geçiş

Bitcoin’i araştırmaya başladıktan sonra kripto paralara ilgi duymaya başlayan Haun, 2015 yılında bu alanda kapsamlı araştırmalar yapmaya başladı.

Haun zaman içerisinde gerek ABD Vergi Dairesi ile gerekse Hazine Bakanlığı ile birlikte ortaklaşa etkinlikler düzenledi ve bu etkinliklerde kripto paralar hakkında çeşitli bilgiler paylaştı.

Zaman içerisinde Adalet Bakanlığı’ndaki görevinden ayrılan Haun ondan sonra günümüzde en büyük kripto para şirketlerinden biri olan Coinbase’in yönetim kurulunda yer almaya başladı.

Haun bir süre orada görev aldıktan sonra şu anda en büyük yatırım şirketlerinden biri olan Andreessen Horowitz’e geçiş yaptı. Haun şu anda Andreessen Horowitz’in ilk kadın ortağı olma ünvanını taşıyor ve şirket bünyesindeki 350 milyon dolarlık kripto para fonunun yöneticiliğini yapıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment