Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya Kriptoya Yeşil Işık Yakmaya Hazır: En Büyük Borsalara Açık Çağrı Yapıldı!

Rus yetkililer dijital varlıkların ülkedeki en büyük borsalarda alım-satıma açılması gerektiğini söyledi.

Rusya Maliye Bakanlığı, Moskova Borsası, St. Petersburg Borsası gibi lisanslı borsalarda belirli nitelikli yatırımcılara kripto para birimi alım satım hizmetleri sunmasına izin verilmesini teklif etti.

,Komitesi başkanı Anatoly Aksakov, Rusya’nın en büyük borsalarının kripto para işlemlerini yürütmeye hazır olduğunu dile getirdi.

Konu hakkında açıklamada bulunan Devlet Duması Finansal Piyasalar Komitesi başkanı Anatoly Aksakov, yasal sürecin netleşmesi durumunda dev borsaların hızla entegrasyon sağlayabileceğini belirttii:

Yapacakları işin yasal koşullarının oluşması durumunda hemen sürece dahil olacaklardır. Bu nedenle bu konuda herhangi bir sorun yaşanacağını düşünmüyorum.

1 Eylül’e işaret edildi

Bununla birlikte Rusya Merkez Bankasının 1 Eylül’den itibaren uluslararası ödemeler için deneysel bir kripto para platformu oluşturmaya başlamasına izin verilmesi de gündeme getirildi.

Halihazırda Maliye’nin işaret ettiği şartları kapsayan 7 farklı borsa bulunuyor. Bunlar arasında Moskova Borsası, St. Petersburg Borsası, St. Petersburg Uluslararası Ticaret Borsası (SPIMEX), St. Petersburg Döviz Borsası (SPCE), Doğu Borsası, Ulusal Emtia Borsası ve CTS Borsası yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!