Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya-Fransa İlişkileri Telegram CEO’sundan Sonra Gerildi, Açıklama Bekleniyor

Telegram CEO’su Pavel Durov’un Paris’te gözaltına alınması, Rus yetkililerin tepkisini çekti.

Wall Street Journal’ın haberine göre Durov’un Cumartesi günü Paris’teki Le Bourget havaalanında özel uçağından inerken tutuklanması, Rusya’da öfkeyle karşılandı.

Rusya’nın Fransa Büyükelçiliği, dün yaptığı açıklamada, Fransız yetkililerin Durov’a erişim sağlama taleplerini reddettiğini iddia etti.

Büyükelçilik, “P.V. Durov’un gözaltına alındığına dair haberlerin medyada yer almasının ardından, Fransız yetkililerden bunun gerekçesi hakkında derhal açıklama talep ettik ve haklarının korunmasını ve konsolosluk erişimi sağlanmasını istedik. Bugüne kadar Fransız tarafı bu konuda bir yanıt vermekten kaçındı. P.V. Durov’un avukatıyla temas halindeyiz” dedi.

Bugün açıklama bekleniyor

Bazı Rus yetkililer, bu tutuklamayı Rusya’ya yönelik dolaylı bir düşmanca eylem olarak nitelendiriyor.

Fransız yetkililerin bugün Durov’un tutuklanmasıyla ilgili bir açıklama yapmaları bekleniyor. Fransız medyasına göre Durov’un Telegram’daki yetersiz moderasyon nedeniyle kara para aklama gibi suçlamalarla karşı karşıya kalabileceği belirtiliyor.

Kripto dünyasından destek aldı

Telegram tarafı, konu hakkında “Telegram AB yasalarına, özellikle Dijital Hizmetler Yasası’na uyuyor” ve “Telegram CEO’su Pavel Durov’un saklayacak bir şeyi yok ve Avrupa’da sık sık seyahat ediyor” ifadelerini kullandı.

Durov, kripto para dünyasının önde gelen isimlerinin desteğini aldı. Bunların içinde Elon Musk, Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, Tron kurucusu Justin Sun ve Solana kurucusu Anatoly Yakovenko gibi isimler yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!