Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Telegram CEO’su Gözaltına Alındı: Bağlantılı Altcoinler ve Meme Coinler Yıkıldı!

Telegram kurucusu Fransa’da gözaltına alınınca ilgili altcoin fiyatları kısa sürede ciddi değer kaybı yaşadı.

Fransız TF1 televizyonunun isimsiz kaynaklara dayandırdığı haberine göre Telegram’ın kurucusu ve CEO’su Pavel Durov, 23 Ağustos günü geç saatlerde Azerbaycan’dan özel jetle geldiği Fransa’da havalimanında gözaltına alındı. Durov, başkent Paris yakınlarındaki Bourget Havalimanı’nda tutuklandı.

Durov’un Fransa’da hakkında yakalama kararı bulunduğu iddia edildi.

Rusya’nın Paris Büyükelçiliğinden Rus haber ajansı TASS’a yapılan açıklamada, Durov’un temsilcilerinin elçilikle temas kurmadığı belirtildi.

Toncoin ve diğerleri düşüyor

Pavel Durov’un gözaltı haberiyle birlikte Telegram tabanlı popüler altcoin Toncoin (TON) kısa sürede %20 civarında düşüş yaşadı. TON, 6,8 dolar seviyesinden 5,45 dolara kadar geriledi. TON yazım esnasında 5,76 dolardan işlem görüyor.

Ek olarak yine Telegram tabanlı kripto para projeleri olarak öne çıkan Notcoin (NOT) ise haber akışının etkisiyle %23 düşerek 0,119 dolardan 0,0099 dolara kadar geriledi.

STON (STON), JetTon Games (JETTON) ve Burncoin (BURN) gibi TON ekosistemine ait meme coinlerin her biri bu olayla birlikte %20’nin üzerinde düşüşe tanıklık etti.

Halen daha Durov hakkındaki suçlamanın ne olduğu ve sürecin devamında neler yaşanacağı belirsizliğini koruyor.

Coinglass verilerine göre son 24 saat içerisinde 4,2 milyon dolarlık TON, 3,2 milyon dolarlık ise NOT long pozisyonu tasfiye edildi.

Pavel Durov kimdir?

Pavel Durov 2013 yılında VK’dan ayrıldıktan sonra, kardeşi Nikolai Durov ile birlikte Telegram’ı kurdu. Telegram, güvenlik ve gizlilik odaklı bir anlık mesajlaşma uygulamasıdır. Şifreli mesajlaşma özellikleri ve kullanıcı gizliliğine verdiği önem nedeniyle dünya çapında milyonlarca kullanıcısı bulunmaktadır.

Toncoin, Telegram destekli bir altcoin olarak öne çıkmaktadır. Telegram cüzdan üzerinden TON alımı ve gönderimi yapmak mümkündür.

TON, bu yıl içerisinde sergilediği olağanüstü performansıyla dikkat çekmişti. Ocak 2024‘de 2 dolar civarında seyreden TON, 5 ayda 4x yaparak 8 dolar bandını görmüştü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!