Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya Her Yıl Kripto Para Vergilerinden 13 Milyar Dolar Kazanabilir

Rus araştırmacılar tarafından yapılan hesaplamaya göre, Rusya her yıl kripto para vergilerinden 1 trilyon ruble (yaklaşık 13 milyon dolar) kazanabilir.

Yerel Rus gazetesi The Bell, hükümetin düşündüğü vergi notlarına ulaştıklarını iddia ediyor. Haberde, tezgah üstü işlemlerle (OTC) birlikte yaklaşık 10 milyon Rusya vatandaşının kripto para birimlerine sahip olduğu ve bu yatırımcıların toplamda 214 milyar dolarlık varlığı bulunduğu belirtiliyor.

Haberde yer alan analitik grubunun verilerine göre hükümetin taban olarak kripto para borsalarına %6’lık vergi uygulaması halinde, yılda 90 ila 180 milyar ruble (yaklaşık 2.4 milyar dolar) arası bir gelir elde edeceği düşünülüyor. Ayrıca analitik firması Rusya’daki kripto para yatırımcılarından ise yaklaşık 8 milyar dolar gelir elde edebileceğini söylüyor.

Bilgilere göre Rus vatandaşlarının 200 milyar dolar kripto varlığı bulunduğu ele alındığında Rus hükümeti, eğer kriptoya %6’lık bir vergi uygularsa bu vergilerden 12 milyar dolar kazanç sağlayacak.

Haberde verilerin, yalnızca basit bir vergilendirme oranına göre hesaplanarak elde edildiği belirtildi. Hükümetin vergilendirme sistemini daha kapsamlı yapması bekleniyor.

Ayrıca bu bilgeler Rusya’nın toplam kripto para piyasalarının yaklaşık %10’unu kapsadığını ortaya koyuyor.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!