Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Axie Infinity, Oyun Ekonomisini Düzeltmek Amacıyla Mevcut Ödül Sistemini Değiştirdi

Oyna-kazan modelindeki NFT tabanlı oyun Axie Infinity’nin geliştiricileri, kullanıcılar için daha istikrarlı bir oyun ekonomisi oluşturmak amacıyla ödül sisteminde önemli değişiklikler gerçekleştirdikleri güncellemeyi yayınladı.

Vietnam’da bulunan oyun stüdyosu Sky Mavis tarafından 2018 yılında piyasaya sürülen NFT tabanlı oyna-kazan modelindeki savaş oyunu Axie Infinity, oyuncuların “axies” adı verilen NFT’leri toplamasına, üremesine, savaşmasına ve ticaretini yapmasına izin vererek kazanç elde etmelerini sağlar. Oyuncular ödüllerini Smooth Love Potion (SLP) token olarak alırlar.

Axie Infinity, son iki yılda birçok insan için ciddi bir kazanç kaynağı oldu ve sözde bir ekonomi yarattı. Ancak oyunculara ödül olarak verilen ve sınırsız bir arza sahip olan SLP token‘ın fiyatında yaşanan düşüşler ile birlikte oyuncuların elde ettikleri kazançlar da gün geçtikçe azalmaya başladı. Bu durum oyuna yeni başlayacak olan oyuncular için belirsiz bir ortam yaratırken aynı zamanda oyunu oynayan kullanıcı sayısının da azalmasına neden oldu.

Oyunun mevcut ekonomisi ile ilgili bir gönderide;

Axie ekonomisinin şu anda etkili ve kararlı bir değişikliğe ihtiyacı var yoksa kalıcı bir ekonomik çöküş riski ile karşı karşıya kalacağız.

açıklamalarında bulunan Axie geliştiricileri, bu olumsuzlukları çözmek adına ödül sisteminde önemli değişiklikler gerçekleştirdikleri “Sezon 20” güncellemesini yayınladı.

Güncelleme ile birlikte daha önce “macera modu” ve “günlük görev” gibi çeşitli oyun özellikleriyle oyunculara günlük olarak dağıtılan 130 milyon SLP ödülü kaldırıldı. Değişiklikler ile birlikte günlük üretilen SLP token arzında %56’lık bir azalma yaşanacak. Oyuncular artık sadece “alan savaşları” aracılığıyla SLP token kazanabilecekler. Axies oluşturmak veya çiftleştirmek için kullanılan SLP’ler yakılacak ya da kalıcı olarak yok edilecek. Bu sayede diğer değişiklikler ile birlikte dolaşımdaki token arzında ek bir azalma yaşanacak.

SLP, 2021 yılının temmuz ayındaki tüm zamanların en yüksek seviyesi (ATH) olan 0,399 dolar seviyelerinden yaklaşık %95′den fazla düşerek 0,01 doların altına gerilemişti. Güncellemede gerçekleşen değişikliklerin etkisiyle SLP, CoinGecko verilerine göre son 7 günde %96,6 yükseliş gösterdi ve şu anda 0,01979 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!