Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FDIC, Kripto Para Risklerini Öncelikli Olarak Değerlendiriyor

ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC) Başkanı Martin Gruenberg, kripto paralardaki riskleri öncelikli konu olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri’nde, federal hükûmet altında çalışan bağımsız bir devlet kurumu olan FDIC Başkan Vekili Martin Gruenberg, “Kripto paraların veya dijital varlıkların mevcut finansal sisteme çok hızlı entegre olması güvenliği ve sağlamlığı riske atabilir.” dedi.

Gruenberg, yerel bankalara bu tarz dijital varlıkların oluşturacağı riskleri dikkate almalarını, bu ürünleri güvenli bir şekilde ele alma konusunda çok iyi çalışmalarını ve kripto para faaliyetlerinden kaynaklanan risk yönetimi konusunda rehber olmaları gerektiğini belirtti.

2018 yılından beri bu görevi yürüten Jelena McWilliams’ın istifasının ardından 5 Şubat tarihinde FDIC başkan vekili olan Gruenberg, 2018’in ortalarından başkan olana kadar FDIC yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyordu. McWillams, görevinden ayrılmadan önce FDIC yönetim kuruluyla aralarında görüş ayrılıkları yaşandığı söylenmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!