Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Web3 Firması Alchemy, 10.2 Milyar Dolarlık Değerlemeye Ulaştı

Web3’ün geliştirilmesinde katkıda bulunan altyapı firması Alchemy, finansman turunda 200 milyon dolar yatırım alarak 10.2 milyar dolarlık değerlemeye ulaştı.

Ethereum ve diğer blockchain’lerdeki merkeziyetsiz uygulamaların (dApp) önemli bir rolünü üstlenen Alchemy, 10 milyar dolar barajını aşarak “decacorn” statüsüne erişti.

Son finansman turu, özel sermaye şirketi Silver Lake ile birlikte risk sermayesi şirketi Lightspeed tarafından yönetildi. Alchemy, geçen yılın ekim ayındaki finansman turunda 250 milyon dolar yatırım alarak 3.5 milyar dolarlık değerlemeye ulaşmıştı. Ekim ayından bu yana Web3 girişimleri sayesinde şirketin değeri yaklaşık 3 katına çıktı.

Alchemy CEO’su Nikil Viswanatan verdiği bir demeçte:

Kullanıcı tabanımızın %300 büyüdüğünü gördük. Ayrıca 50 kişilik ekipken şu anda küresel bir şirket olduk.

açıklamalarında bulundu. Ayrıca CEO, “Geçen yıl söz verdiğimiz geliştirici ihtiyaçlarını bu yıl iki katına çıkararak Web3 potansiyelini insanlara göstermeyi daha kolay hale getireceğiz.” dedi.

Geçtiğimiz ay başka bir altyapı firması Blockdaemon 207 milyon dolarlık fiyat artışı bildirmişti. Blockdaemon’un şu anki şirket değeri yaklaşık 3.25 milyar dolar civarındadır.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!