Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Alfa Romeo’nun Yeni Modeli Kendi NFT’siyle Birlikte Geliyor

İtalyan otomobil üreticisi Alfa Romeo, Tonale adlı yeni SUV model aracını non-fungible token (NFT) teknolojisiyle buluşturuyor.

Alfa Romeo’nun bugün tanıttığı Tonale, kendisine has bir NFT ile birlikte gelecek. Tonale’ye bağlı NFT’ler, müşterilerin satın aldığı araçlar için bir sertifika işlevi görecek ve o araçla ilgili veriler, bu NFT’ye yansıtılacak.

Aracın genel özelliklerine, ne durumda olduğuna ilişkin veriler blockchain teknolojisine dayalı bu NFT’ler üzerinden kontrol edilebilecek. Bakım işlemleriyle ilgili verilerin kaydının tutulabilmesi için bakımın Alfa Romeo yetkili servisleri tarafından yapılması gerekecek.

Stellantis’e bağlı Alfa Romeo’nun pazarlama müdürü Francesco Calcara, Tonale’nin tanıtımıyla ilgili olarak, “Metamorfozumuz için gerekli şeylerden biri dijitalleşme olacak.” dedi ve Tonale’nin, kendi NFT’si bulunan ilk araba olacağına dikkat çekti.

Yeni model Tonaleler, Alfa Romeo’nun içten yanmalı motor kullanarak ürettiği son araçlar arasında yer alacak. Şirket 2027 yılından itibaren yalnızca elektrikli otomobil üretmeyi planlıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!