Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya’da İnsanlar Her İhtimale Karşı Nakit Bulunduruyorlar

Rusya’daki vatandaşlar kendilerini olası bir krize karşı güvence altına alabilmek için nakit para tutmaya başladılar. BNN Bloomberg’ün haberine göre Rusya’daki ATM’lerden sadece 1 ay içerisinde 13.4 milyar dolarlık para çekildi.

Bir Yıl Bir Aya Sığdı

Türkiye de dahil olmak üzere birçok ülkedeki insanlar Koronavirüs paniği yüzünden hesaplarından para çekmeye başladılar. Hatta ABD’deki yetkililer insanlara “bankalardaki paranızı çekmeyin” diye bir tavsiye dahi verdiler.

Görünüşe göre Rusya’daki vatandaşlar da nakit para tutmaya başlamışlar. BNN Bloomberg’ün haberine göre ülkedeki vatandaşlar sadece mart ayı içerisinde banka hesaplarında toplamda 1 trilyon ruble çektiler. Sadece bir ayda bu kadar fazla nakit çekilmiş olması durumun ciddiyetini gözler önüne seriyor. Çünkü Rusya’da 2019’da yıl boyunca bankalardan çekilen para miktarı da bu kadardı.

Rusya’daki Raiffeisenbank‘in analistlerinden Denis Poryvav’ın açıklamalarına göre para çekimlerindeki bu artışın sebebi gayet açık. İnsanlar Koronavirüs yüzünden ülke genelinde bir karantina uygulanabilir düşüncesiyle nakit para çektiler ve bu sayede önlem aldılar.

Nakit Her Yerde Geçer

Dünya genelindeki birçok insanın bu kriz anında nakit paraya yönelmiş olması aslında nakit paranın ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor.

İnsanlar günümüzde alışveriş yapmak için çeşitli yöntemler kullanıyorlar. Kimisi mobil uygulamayla, kimisi Bitcoin gibi dijital paralarla, kimisi temassız kartlarla ödeme yapıyor. Tüm bunlar zaman içerisinde nakit para kullanımının azalmasına yol açabilir. Ama nakit para en azından şu an için gücünü koruyor gibi görünüyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment