Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya Kripto Para Düzenlemelerini Erteleme Kararı Aldı

Rusya‘daki Devlet Duması, kripto para sektörünü düzenlemek için hazırlanan Dijital Finans Varlıkları Hakkında adlı yasa tasarısını erteleme kararı aldı.

TASS gibi yerel kaynaklar tarafından yapılan haberlere göre Rusya’daki yetkililer bundan birkaç ay önce kripto para sektörünü düzenlemek için hazırlanan yasa tasarısının onaylama sürecini ertelemeye karar verdiler. TASS tarafından yapılan habere göre Devlet Duması, kapsamlı değerlendirmeler sonucunda bu tasarının nisan ayına ertelenmesini makul buldu.

Devlet Duması bu kararı geçtiğimiz günlerde sabah saatlerinde yaptığı bir oylama sonucunda aldı. Cointelegraph tarafından yapılan habere göre bu oylama Devlet Duması’na bağlı olan Finansal Piyasalar Komitesi’nin başkanlığını üstlenen Anatooly Aksakov tarafından yürütüldü.

Geçtiğimiz aylarda hazırlanan ve meclise sunulan bu yasa tasarısında kripto para ve akıllı kontrat gibi bazı terimlere ilişkin tanımlamalar eksikti. Tasarıda her ne kadar dijital finans varlıklarına ilişkin bilgiler veriliyor olsa da kripto paralarla ilgili yapılan açıklamaların yetersiz olduğu düşünülüyor.

Yetkililere sunulan bu yasa tasarısı, dijital finans varlıkları hakkında çeşitli tanımlar vermenin yanı sıra bu varlıkların kullanım şartlarına, kullanıcıların sorumluluklarına ve belli başlı yasal durumlara ilişkin bilgiler barındırıyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin birkaç hafta önce yaptığı açıklamalarda kripto para düzenlemelerinin en geç birkaç ay içerisinde hazır olmasını istediğini belirtmişti. Vladimir Putin’in bu açıklamaları süreci her ne kadar hızlandırmış olsa da henüz hala somut bir adım atılmış değil.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment