Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya: Kripto Paralar Yakın Bir Zamanda ‘Para Statüsü’ Elde Edemeyecek

25 Temmuz tarihinde kripto para regülasyonları ile ilgili yöneticilerin arasında yaptığı bir toplantıdaki sonuç tablosuna göre, kripto para birimleri en azından Rusya içerisinde uzun bir süre boyunca meşru bir hal alamayacak.

Kripto paralardan sorumlu regülatörler düzenledikleri etkinlikte özellikle kripto paraların Rus finansal sistemine entegrasyonunu masaya yatırdı ve Ruble dışında bir paranın piyasa sürülmesinin Anayasa tarafından yasa dışı olmasının önemine değindi. İkinci bir sıkıntı ise regülatörlerin Bitcoin’in kökenini ve bu teknolojinin özünü hala tam olarak kavrayamamasından kaynaklanmakta. Regülatörlerin endişe ettiği üç büyük olaydan sonuncusu ise suçluların kripto para birimi kullanarak işlerini kolaylaştırması olarak açıklandı.

Etkinlik başkanı Senatör Lyudmila Bokova konu hakkında yaptığı açıklamalarda regülasyonlarla ilgili bu sürecin aceleye getirilmemesi gerektiğini ve daha büyük ekonomilerin önce bunu tecrübe etmesi gerektiğinin daha uygun olduğunu düşündüğünü ifade etti. Diğer ülkelerde regülasyonların nasıl şekil alacağını izlemek istediğini belirten Başkan, böyle bir durumda zarara uğrama olasılıklarının da bulunduğunu hatırlattı.

Rusya oldukça aktif bir kripto para yatırımcı topluluğuna ve bunun da yanı sıra ciddi bir geliştirici topluluğuna sahip. Ancak ne yazık ki ülkedeki regülasyonlarla ilgili belirsizlik sektörü büyütmek yerine  bunu sekteye uğratmaya devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment