Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya Maliye Bakanı Siluanov: Rusya’da Kriptoyu Yasaklamanın İnterneti Yasaklamaktan Bir Farkı Yok

Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, Rusya’da bitcoin ( BTC) gibi kripto para birimlerinin yasaklamanın imkansız olduğunu söyledi.

Forbes.ru‘nun 16 Şubat tarihli haberine göre bakanlığın merkez bankası ile gerçekleştirdiği brifing’de Siluanov, Rusya’da kripto yasağı koymanın interneti yasaklamakla benzer ve imkansız olduğunu söyledi.

Bakan, kripto para endüstrisini mümkün olan en kısa sürede düzenlemeye başlamanın yasaklamaktan çok daha iyi olduğunu söyledi. Bu sayede hükümetin piyasayı izleyebileceğini ve kripto madenciliğinden alınan vergiler ile ülke bütçesine katkı sağlanabileceğini dile getirdi.

Brifing’de, “Bunda yanlış olan ne, neden yasaklanması gerektiğini anlamıyorum.” ifadelerinde bulunan Siluanov, piyasayı vergilendirmek için kolay bir çözüm olduğunu söyledi. Hükümetin yatırılan ve çekilen itibari para birimleri üzerinden elde edilen kazançlardan vergi alması gerektiğini düşünen Siluanov;

Merkez Bankası, öncelikle vatandaşlar için risk oluşturduğu ve finansal kurumların, bankaların mevcut düzenlerini bozabileceği fikirlerini savunarak kripto varlıklarına doğrudan bir yasak koymak istiyor.

dedi.

Bakan, bu endişeleri kabul ettiğini ve bu nedenle şubat ayı başlarında yayınlanan kripto düzenlemesinde profesyonel olmayan yatırımcıların kripto para birimlerine erişimlerini sınırladıklarını belirtti.

Siluanov, deneyimsiz yatırımcılar için maksimum miktarın 50.000 Rus rublesi (660 dolar) ile 100.000 ruble (1.300 dolar) arasında ayarlanabileceğini bildirdi. Daha önce Siluanov’un yardımcısı Alexei Moiseev, bu tür alımların 660 dolar ile sınırlandırılmasını önermişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!