Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Fonlarına 75 Milyon Dolarlık Yatırım Yapıldı

CoinShares tarafından paylaşılan “Dijital Varlık Fon Akışları Haftalık Raporu”na göre kripto para yatırım fonlarına, geçtiğimiz hafta toplam 75 milyon dolarlık yatırım yapıldığı tespit edildi.

14 Şubat tarihinde yayınlanan raporda, son 4 haftalık zaman diliminde ise kripto para birimlerine yatırım girişi toplam 209 milyon dolar olduğu ve genel anlamda yönetim altındaki dijital varlık ürünlerine (AuM) %0,4 oranında yatırım yapıldığı belirtilmektedir.

Rapora göre geçen hafta Bitcoin’e toplam 25 milyon dolar yatırım yapıldı. Piyasa değerine göre bilinen ikinci büyük kripto para olan ve son 9 haftadır para çıkışının olduğu Ethereum’a ise toplam 21 milyon dolar yatırım yapıldı. Diğer kripto paralardan Terra’ya 2.2 milyon dolar, Tezos’a 0,9 milyon dolar, Cosmos’a 600 bin dolar, Solana’ya 3.1 milyon dolar ve Ripple’a 2 milyon dolar giriş olduğu görüldü.

 

 

CoinShares’in raporuna göre geçen hafta yatırım olsa da 2021’in 4. çeyreğine kıyasla nispeten küçük bir meblağ olarak kalıyor. Ayrıca raporda Avrupa yatırım ürünlerine 80.7 milyon dolar giriş ve Amerika’da 5.5 milyon dolar çıkış bazı bölgesel farklılıklar olduğuna da değinildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!