Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya ve Çin’den Kripto Para Ortaklığı: Ticarette CBDC Kullanımı Hedefleniyor

Rus Merkez Bankası ve Çin, ikili anlaşmalarında Dijital Merkez Bankası Parası kullanımı hedefliyor.

Reuters’ün 26 Eylül tarihinde yayınladığı raporda, Rusya’nın önümüzdeki yıl Çin ile karşılıklı anlaşmalarda dijital rubleyi kullanmayı planladığını belirtti. Dijital ruble halihazırda bankalar arası transferlerde kullanılmak üzere test edilmeye devam ediyor ve önümüzdeki yılın başlarında tamamlanması bekleniyor.

Rus Parlamentosu Finans Komitesi Başkanı Anatoly Aksakov, geçtiğimiz günlerde Ukrayna krizi nedeniyle uygulanan ambargoların Rusya’nın uluslararası pazarlara erişimini sınırladığını itiraf etmişti. Sorunu çözmek adına dijital seçenekleri değerlendirdiklerini belirten Aksakov konu hakkında:

Dijital finansal varlıklar, dijital ruble ve kripto para birimleri konusu şu anda toplumda yoğunlaşıyor. Batı ülkelerinin yaptırımları banka havaleleri açısından sorun yaratıyor.

ifadelerini kullandı.

Dijital rublenin testlerinin tamamlanmasının ardından hedeflerinin dijital yuanını zaten test etmiş olan Çin ile karşılıklı anlaşmalar için piyasaya sürmek olacağını ekleyen Aksakov, bu sayede ABD’nin küresel finansal sistem üzerindeki kontrolünün fiilen sona ereceğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!