Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya: Venezuela ile Ticarette Petro’yu Kullanmaya Hazır Değiliz

Rusya’nın Venezuela ile ticarette Petro kabul edeceği yönündeki haberlerin çıkmasının ardından ekonomi bakanı yardımcısı Sergey Storchak’tan konuyla ilgili açıklamalar geldi. Rusya’nın şu anda böyle bir tasarrufu olmadığını ifade etti.

Resmi olarak Ekim ayında piyasaya çıkan ve çok ciddi şekilde eleştri alan Petro’nun mevcudiyeti ve kullandığı metodlar, sıklıkla global basında tartışma metodu olmuştu. Venezuela başkanı Nicolas Maduro’nun Petro’nun kurulmasının ardından ülkenin diğer itibari para birimi olan Venezuela Bolivar’ı üzerindeki faiz oranını yapay bir şekilde arttırması, tartışmaları da beraberinde getirmişti.

Caracas ve Moskova arasında yüksek düzeyde konuşmalar ve fikir alışverişleri devam ederken, Storchak’a göre bu anlaşmalar, Petro kullanımını kapsamıyor.

Konuyla ilgili çıkan haberlere bir açıklık getiren başarılı isim, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

”Ülkeler ile yaptığımız ticaretlerde ulusal para birimlerinin kullanılmasını destekliyoruz. Bu sayede ekonomiler, daha iyi bir yöne gidebilir. Venezuela ile de bu tarz bir çalışma yapmak istiyoruz. Şu anda vergi departmanımızdan ve merkez bankamızdan birçok kişi, Venezuela’nın çıkardığı kripto paralar ile ilgili çalışmalar yapıyor. Ancak olay bundan fazlası değil. Şu anda ödeme kısmında, Petro kullanmayı kabul etmiş ya da düşünüyor değiliz.”

Bilindiği üzere Amerikan ambargoları ile boğuşan ülkelerden birisi olan Venezuela, bir şekilde bu ambargoları by pass edebilmek için kripto paralara odaklanmıştı. Rusya da, Amerikan ambargosu altındaki Venezuela’ya destek veren ülkelerden birisi olarak biliniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment