Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Makyaj Malzemesi Firması Sephora, Bitcoin ile İlk Ödemesini Aldı

Kripto paraların kullanım alanları gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Her ne kadar fiyatlar düşse de, dünyanın en önde gelen firmaları, kripto paralar ile ödeme kabul ederek hem müşterilerine yeni bir opsiyon sunmak, hem de gelirlerini arttırmak niyetinde.

Bu trende katılan son firma ise dünyaca ünlü makyaj malzemeleri satıcısı Sephore mağazaları oldu. Şu anda Noel ve yeni yıl arifesi öncesi firmaların yoğun günler geçirdiği bu dönemde farklı ödeme metodları üzerine yoğunlaşan Sephora da, Lolli ismi verilen bir girişim aracılığı ile, Bitcoin’i bir ödeme metodu olarak kabul ediyor.

Lolli’nin kullanıcılarının büyük bir kısmını kadınların oluşturduğunu ifade eden yetkililer, yaptıkları açıklamalarda durumdan duydukları memnuniyeti dile getiriyorlar. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Lolli CEO’su Alex Adelman, şunları söyledi:

”Şu anda birçok dev mağaza ile bu opsiyonlar üzerine görüşmeler yürütüyoruz. Portföyümüze son olarak Sephora’yı katmaktan da gurur duyuyoruz. Bu da bizim yeni bir alanda kendimizi kanıtlamamızı sağlayacak önemli bir anlaşma olacak. Çok büyük bir heyecan yaşıyoruz.”

Sephora yetkilileri konu ile ilgili açıklamalarda henüz bulunmasa da, sosyal medyada yorumlar yapan bazı kullanıcılar, Sephora’da kripto para kullandıklarını ve bu sayede alış verişlerini tamamladıklarını ifade ediyor. Sistemin kripto para alışverişlerine özel bonuslar vermesi de, görünen o ki önemli bir ayrıntı olarak karşımıza çıkacak.

Kripto paralar önümüzdeki günlerde acaba hangi alanlarda kullanıma geçecek?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment