Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Piyasayı Kasıp Kavuran Turcoin Dolandırıcılarına, Binlerce Yıllık Hapis İsteniyor

Kaybetmek yok mottosu ile yola çıkıp daha sonra kripto para dünyasının Çiftlikbankı olduğu ortaya çıkan ‘Turcoin’ ve Hipper A.Ş.’de milyarlık vurgun yapıldığı ortaya çıkmıştı. Klasik bir ponzi şeması olduğu anlaşılan Turcoin, sanal para üretileceği iddialarıyla çeşitli toplantılar yaptı ve yüzlerce hatta binlerce katılımcıya ulaştı. İlk aylarda aynı Çiftlikbank gibi yatırımcılara vaat edilen ödemeleri eksiksiz veren Turcoin, binlerce katılımcının şirkete giriş yapmasıyla bunları artık ödeyemez hale geldi ve bir yerden sonra ödemeleri yapamamaya veya yapmamaya başladı.

Hürriyet‘in yayınladığı yeni gelişmeye göre ise, 36 kişinin sanık olarak gösterildiği iddianamede, örgütün yöneticileri olarak bilinen Sadun Kaya ile Muhammed Satıroğlu‘na ”suç örgütü kurmak ve nitelikli dolandırıcılık yapmak” suçlarından her bir mağdur için ayrı ayrı toplamda 11 bin 766’şar yıl hapis cezası istendi.

Pişman Olup Ödeme Yapmak İstemişti

Ortaklardan birisi olan Sadun Kaya, geçtiğimiz yaz döneminde pişman olup para yatırdığını belgeleyen herkesin parasını ödemeyi taahhüt etmişti. Bu talep sonrası savcılık Kaya’nın ilk aşama için ödemek istediği 2 Milyon TL’lik banka blokesini kaldırmıştı. Kaya verdiği ilk ifadede suçlamaları kabul etmemiş olsa da,  şu an pişman olduğunu belirtmesi bir bakıma bunu kabul etmesi olarak yorumlanabilir.

Hippara özellikle katılımcıları Şebnem Schaefer ve İpek Tanrıyar gibi ünlü isimler ve mankenlerin katıldığı toplantılar ve etkinliklerle kandırmıştı ve aynı her ponzi ve piramit yapısında olduğu gibi, bunda da sonları pek iyi olmadı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment