Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya’da Bitcoin Alanlara 7 Yıla Kadar Hapis Cezası Verilebilir

Rusya’nın kripto para sektörüne karşı nasıl bir regülasyon uygulayacağına yönelik hazırlanan yeni yasa tasarısı, ülkenin parlamentosuna gönderildi. Duma Meclisine gönderilen tasarı aslında birçok kişinin istediği bir hamle olsa da tasarının içerisindeki maddeler yerel sektörü tamamen bitirebilecek etkiye sahip.

Planlanan tasarının yer aldığı resmi internet sitesi henüz güncellenmemiş olsa da OrderCom Telegram kanalında iki yeni evrak yayınlandı ve bu durum direkt olarak Rusya merkezli haber kaynağı RBK tarafından da doğrulandı. Yasa tasarısındaki açıklamalara göre ülkede dijital para birimlerinin piyasaya sürülmesi, alınıp satılması ve bunun gibi işlemler direkt olarak lisans alınmasına ve izne tabi olacak. Kripto para birimleri hakkında bilgi paylaşımı ve reklam vermenin bile yasaklanacağı ifade ediliyor.

14.000 Dolar veya 7 Yıl Hapis Cezası

Şirketlerin ve bireylerin dijital paraları ödeme olarak kabul edemeyeceği de belirtiliyor. Tek istisna ise ise bunların miras kalması veya iflas durumunda yasal mercilere aktarılması olarak ifade ediliyor. Herhangi bir Rus bankasından nakit para veya banka transferi ile kripto para birimi satın almak 14.000 dolara kadar ceza veya direkt olarak yedi yıllık hapis cezası ile sonuçlandırılabilecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment