Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya’da Yetkililer Kripto Para Madenciliğini Vergilendirmek İstiyor -Izvestia

Rusya’da Ekonomik Kalkınma Bakanlığı, Enerji Bakanlığı ve Devlet Duması, kripto para madenciliğinin regüle edilmesini ve vergilendirilmesini istiyor.

Hükümet yetkilileri, kripto para madenciliğini OKVED kapsamına alarak devlet adına yeni bir gelir kaynağı oluşturulabileceğini düşünüyor.

Kripto para madenciliği, Rusya’nın ocak ayında yürürlüğe giren dijital varlık yasasında doğrudan ele alınmadığı gibi, günümüzdeki haliyle OKVED kapsamına da girmiyor. 2003 yılında uygulamaya konan OKVED, Rusya’daki ticari faaliyetleri kodlayarak sınıflandırmak için kullanılıyor.

Izvestia’nın haberine göre yetkililer, olası bir madencilik regülasyonu için özel sektörden temsilciler ile görüşmeye başladılar.

Ekonomik Kalkınma Bakanlığı bünyesindeki Dijital Ekonomi Kalkınma Dairesinden Aleksey Minaev, madencilik sektörünün yasal olarak düzenlenmeyi “hak ettiğini” düşünüyor.

“Tam olarak bu noktada devlet vergi yoluyla fayda görebilir ve insanların gelir kaynakları yasallaştırılabilir. Büyük işletmeler de buna gitgide daha çok ilgi duyuyor.”

Vatandaşlar, mülk olarak tanımlanan kripto paralar ile işlem yapabilse de onları birer ödeme aracı olarak kullanamıyor. Herhangi bir yasağın uygulanmadığı kripto para madenciliğine ilişkin ise belirsizlikler bulunuyor.

Ekonomik Kalkınma Bakanlığı, Enerji Bakanlığı ve Devlet Dumasından yetkililer madenciliğin yasal bir zemine oturtulması gerektiğini öne sürerken, Rusya Merkez Bankasının böyle bir girişime karşı çıktığı aktarıldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!