Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya’ya Blockchain Akademisi Geliyor

Rus ödeme sistemi QIWI CEO’su “Blockchain Akademisi” açmak için bilişim eğitimi veren Scream School ile ortaklık kurdu.

Perşembe günü yerel basında çıkan haberlere göre Sergey Solonin eğitime 50.000(840$) ödeyen Bilişim Uzmanlarına Scream ile birlikte 1 aylık kurs verecek.

QIWI:

“Sürece QıWI personeli de dahil olmak üzere pratik uzmanlar Blockchain hakkında öğrencilere benzersiz eğitim verecek ve bunlara dayalı BT çözümleri yaratacak.”

dedi.

Banki.ru’ya verilen temel ders kripto paralarla ilgili bilginin yanı sıra Rus ve uluslararası düzenleme konularını da kapsıyor.

Şu anda, Rus şirketlerini etkileyen son siber saldırılar ışığında önemli bir konu olan Blockchain altyapısı ve siber güvenlik hakkında dersler verilecek.

QIWI Rusya’daki dijital ekonominin yıllık 120.000 Blockchain uzmanına ihtiyacı olduğunu belirtti. Ülke hem Blockchain teknolojisine hem de kripto paralara hiç olmadığı kadar daha davetkar bir konumda olduğunu belirtti.

Kurslar Scream School’un resmi bir sunum yapması ile birlikte Ekim ayında başlayacak.

Geçen hafta Rusya Tataristan’ın özerk cumhuriyetinde et ticaret takibi için ilk resmi onaylı kripto para ile ödeme işlemini başlatmıştı. İlgili habere buradan ulaşabilirsiniz: Rusya Büyük Baş Hayvanları Kripto Para İle Takip Edecek

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment