Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum’daki Düşüş Hala Devam Ediyor

Birçok insan Ethereum’un şuanki fiyatı hakkında endişeleniyor. Ether’in değeri geçtiğimiz birkaç günde epey bir düşüş yaşadı. Tüm kripto para piyasası şu sıralar düşüş yaşıyor olsa da, alternatif paralar arasında en çok zararı gören Ethereum oldu. İnsanlar da bunun neden olduğunu bilmek istiyor.

Ethereum’un 2017’deki Yükselişi ve Düşüşü

Ethereum’un geçtiğimiz birkaç aydaki inanılmaz yükselişinden sonra böyle bir düşüş yaşamasının birkaç sebebi vardır. Bir şey çok fazla arttığı zaman eninde sonunda bir düşüşü olur. Ethereum’un böyle bir düşüş yaşamayacağını düşünen kişi ya hayal görüyordur ya da kripto para piyasasının nasıl çalıştığını tam olarak araştırmamıştır. Bir para biriminin birkaç haftada %1,000 gibi bir artış yaşayıp ardından düşüş yaşamaması imkansızdır. Ethereum kullanıcılarının şanssızlığı ise, bu düşüşün biraz sert olmasıdır.

Bu gidişat için doğru düzgün bir sebep göstermek pek kolay değildir. ‘Sebep’ olarak gösterilen çoğu şey de aslında insanların şahsi fikirleridir. Bu düşüşün, Bitcoin’in 1 Ağustosta yaşayacağı sürecin tam olarak nasıl sonuçlanacağı belli olmadığı için olduğunu düşünenler de bulunmaktadır. Böyle düşünenler pek haksız da sayılmazlar çünkü Bitcoin’in fiyatı, diğer tüm alternatif paraların değerini belirleyecek. Başka bir sebepse ‘balina’ olarak da adlandırılan ve bazı kullanıcıları korkutup satış yapmalarına neden olan büyük yatırımcılar da olabilir.

Ethereum’un potansiyel değerine güvenen insanların endişe edecek pek bir şeyi yoktur. Ne de olsa, Ether’in değeri hala daha 1 seneki önceki haline kıyasla epey yüksek. Ama fiyatı 400$ iken ETH alanlar şuan epey pişman haldedir. Kripto para piyasasının altın kuralı, zirvesini yaşayan bir para birimine yatırım yapmamaktır. Görünüşe göre bunu hala daha anlamayan insanlar var.

Ethereum’un altında yatan teknolojiyle ilgili endişesi olanlar da bulunmaktadır. Ethereum ağı şuana kadar birkaç kez epey bir yoğunluk yaşadı. Ayrıca, geliştiriciler DAO’nun yatırımcılarını kurtarmak için işlem tarihini geriye sardıkları zaman Ethereum’un blockchaini ‘sabit’ olma özelliğini de kaybetti.

Eğer bu teknoloji sansürden, değişiklilerden ve geriye sarmalardan korunamıyor ise, pek çok kişinin gözünde değer kaybediyor. Günümüzde kaç insanın bu olayı görmezden geldiği gerçekten şaşırtıcı. Bazılarına göre bu yaşanan olay yalnız bir kere olacak bir şey ama öyle olmak zorunda değil. İhtiyaç duyulursa, her an başka bir geriye sarma durumuyla karşılaşabiliriz.

Sonuç olarak, fiyatlarda yaşanan düşüş pek çok farklı etmenin birleşiminden kaynaklanıyor olabilir. En önemlisi ise, yakalanan yükselme ivmesi bir yerde durmak zorundadır. Hiç bir şey sonsuza dek yükselmez. Öbür türlü herkes 1 haftada kripto paradan zengin olurdu. Bu fikir eğlenceli gibi gözükse de, bu piyasanın sürekli yeni yatırımlara ihtiyacı vardır. Şuan farklı olan tek şey de, uzun süren yükseliş ardından ivmenin ters yöne kaymasıdır.

Ethereum’un bu durumu atlatamayacağını düşünmek için hiçbir sebep bulunmamaktadır. Tekrar yükselişe ne zaman veya nasıl geçeceği hakkında ise yalnızca tahmin yürütebiliriz. Ethereum’un fiyatının 400$’a çıkması epey dik bir yükselişti ve bu sırada piyasaya epey “keriz parası” girdi. Görünüşe göre, Ethereum’un fiyat artışı yaşaması için Bitcoin’in de fiyatının artması gerekiyor. Eğer akım böyle devam ederse, ivme yakın zamanda yön değiştirecek gibi gözükmüyor. Ancak tüm bunlara rağmen unutmamak gerekir ki, Ethereum’un şuanki fiyatı bile diğer alternatif para birimleriyle kıyaslandığı zaman epey yüksektir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment