Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sağlık Bakanlığı Uyardı: Kağıt Paralara Dikkat

Sağlık Bakanlığı ülke genelindeki grip şikayetlerinin artmasının ardından yeni bir rapor yayınladı. Sağlık Bakanlığı Bulaşıcı Hastalıklar Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan bu raporda gripten korunmanın yolları anlatılıyor.

Sağlık Bakanlığı bu raporunda insanları özellikle hijyen konusunda uyarıyor. Ayrıca insanlara kağıt para kullanımına dikkat etmeleri tavsiye ediliyor.

Bulaşma Riski

Dünya genelindeki Corona Virüs paniği artmaya devam ederken insanlar bulaşıcı hastalıklardan korunmak için neler yapabileceklerini merak ediyorlar. Son zamanlarda yapılan araştırmalar ve açıklamalar gösteriyor ki COVID-19, grip ve diğer bulaşıcı hastalıklara karşı alınabilecek en iyi önlemlerden biri kağıt para kullanırken dikkatli olmak.

İran Sağlık Bakanı Said Namaki geçtiğimiz günlerde Corona Virüsü ile ilgili bir açıklama yaparak insanları bu konuda uyarmıştı. Kağıt paralardan hastalık bulaşabileceğini belirten İran Sağlık Bakanı, insanlara kağıt para kullanımını azaltmayı önerdi.

Buna benzer bir tavsiye geçen yıllarda Türkiye’deki yetkililerden gelmişti. Sağlık Bakanlığı’nın griple ilgili hazırladığı rapora göre kağıt paralara bulaşan virüs, paranın yüzeyinde üç gün boyunca kalabiliyor. Bu da kağıt paranın epey ciddi bir virüs taşıyıcısı olduğu anlamına geliyor.

Sağlık Bakanlığı bu yüzden insanlara kağıt para kullanırken daha titiz olmayı öneriyor. Bakanlık bunun yanı sıra insanlara uyku düzenini değiştirmemeyi, yeme alışkanlıklarında büyük değişiklikler yapmamayı ve sigara dumanı solumamayı önerdi.

Dünya Sağlık Örgütü Uyardı

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) kısa süre önce COVID-19 ile ilgili yaptığı açıklamalarda insanları kağıt paralara karşı uyardı. The Telegraph’ın haberine göre bir WHO yetkilisinin konu hakkındaki uyarısı şu şekilde:

Para çok sık el değiştiriyor ve bu sırada her türlü bakteriyi, virüsü taşıyabiliyor. İnsanlara paraya dokunduktan sonra ellerini yıkamayı ve ellerini yüzlerine götürmemelerini öneriyoruz.

Geçtiğimiz günlerde paylaştığımız bir yazıda bu duruma değinmiş ve Türkiye’deki birçok insanın kağıt paraya dokunduktan sonra ellerini yıkadığını belirtmiştik. Oxford Üniversitesi tarafından yapılan bu araştırmaya göre ülkemizdeki vatandaşların yüzde 40’ı kağıt paraya dokunduktan sonra ellerini yıkıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • Damlama Sulama
    Posted 25 Nisan 2022 - 00:34 00:34

    Well done! Great job admin, thank you so much.

Leave a comment