Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

GateHub Saldırısında 10 Milyon Dolarlık XRP Çalındı

Kripto para cüzdan servislerinden GateHub’a saldıran hackerlar bu saldırı sonucunda yaklaşık 100 farklı cüzdanın içine sızmayı başardılar.

Kripto para sektörünün ünlü cüzdan servislerinden olan GateHub geçtiğimiz gün halka açık bir duyuru yayınladı. GateHub bu duyuruda birkaç gün önce bir saldırıya uğradığını ve 100 farklı XRP cüzdanının bu saldırıdan doğrudan etkilendiğini vurguladı.

Şirket saldırıyı yaşadığı anda duruma pek etkili bir şekilde tepki gösteremedi. Bir saldırı düzenlenip düzenlenmediğinden emin olamayan GateHub buna rağmen durumun araştırılmasını istedi. Şirket çalışanları bunu üstüne bir grup IP adresinden yüklü miktarda uygulama programlama arayüzü (API) çağrısı geldiğini fark ettiler. Şirketin tahminlerine göre saldırganlar cüzdanlara sızmak için bu taktiği kullandılar.

GateHub’ı olası bir saldırı konusunda uyaran kişiler aslında GateHub kullanıcılarının kendileri oldu. Bu kullanıcılardan biri Silkjær’di. Kendisinin konu hakkındaki yorumu şu şekilde:

“1 Haziran tarihinde 201,000 adet XRP’nin çalındığına dair duyum aldık. Bunun üstüne hemen araştırma yapmaya başladık. Saldırıya uğrayan hesabın GateHub’dan yönetildiği, saldıran hesabın ise (r9do2Ar8k64NxgLD6oJoywaxQhUS57Ck8k) birkaç farklı hesaptan yüklü miktarlarda XRP çaldığını öğrendik.”

Silkjær tarafından yapılan açıklamalara göre 5 Haziran tarihine gelindiğinde 80-90 farklı kullanıcıdan toplamda 9.5 milyon dolar değerinde XRP çlınmış oldu. Bunun 5.37 milyon dolarlık kısmının çokta borsalar aracılığıyla aklandığı düşünülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment