Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Saldırıya Uğrayan Kripto Para Borsalarından Coinsecure Davasında Yeni Gelişmeler

Hindistan‘daki Coinsecure adlı kripto para borsasının yaşadığı hack saldırısıyla ilgili açılan davada yeni gelişmeler var. New Delhi’deki yerel yetkililer davayla ilgili yeni soruşturmalar başlatıyorlar. Coinsecure bu yılın Nisan ayında hack saldırısına uğramıştı ve düzenlenen bu saldırının aslında uluslararası çapta olduğu ortaya çıktı.

Yetkililerden Yeni Adım

Yerel yetkililerden olan Anyesh Roy, “çalınan Bitcoinlerin aktarıldığı borsalarla iletişime geçtiklerini ancak yanıt alamadıklarını” söyledi. Ancak yetkililer işin peşini bırakmadılar ve şimdi karşılıklı adli yardım antlaşması kapsamında bilgi edinmeye çalışıyorlar.

Nisan ayında hack saldırısına uğrayan Coinsecure’dan 438.318 adet Bitcoin çalınmıştı ki günümüz fiyatlarıyla hesaplama yaparsak bunun 2 milyon 700 bin dolardan daha fazla ettiğini söyleyebiliriz.

Coinsecure’un maruz kaldığı saldırı ilk görünüşte de bir hayli geniş çaplı görünüyordu ancak zaman içerisinde bu saldırının uluslararası çapta olduğu ortaya çıktı ve tabiri caizse işin rengi değişti. Yetkililer saldırının detaylarını öğrenmek için çok daha fazla çaba sarf etmeye başladılar.

Saldırı İçeriden Miydi?

Coinsecure’dan çalınan Bitcoinlerin en az beş farklı borsaya dağıtıldığı düşünülüyor. Yetkililer bu borsalardan bir şekilde bilgi edinmeye çalışıyorlar ancak şu ana kadar pek başarılı oldukları söylenemez. Times of India gibi kaynaklara göre yetkililer karşılıklı adli yardım antlaşmasına başvuracaklar. Bu antlaşma iki veya daha fazla ülke arasında bilgi paylaşımı yapmaya yarıyor.

Coinsecure davasıyla ilgili en ilginç şeylerden biri ise şirket CEO’sunun, saldırı yaşandıktan sonra borsanın güvenlik sorumlusunu suçlamış olması. Hatta Coinsecure CEO’suna göre, şirketin CSO’sunun yapılan saldırıda bizzat rol oynamış olması dahi mümkün.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment