Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Kullanıcılarının Yüzde 72’si Daha Fazla Kripto Satın Almak İstiyor

Son zamanlarda kripto para dünyası için genel görünüm bir takım belirsizlikler ve şüpheler barındırsa da, kripto para tüketicilerinin ve yatırımcılarının çoğunluğu çantalarını genişletmenin peşinde. SharesPost isimli likidite çözümleri firmasının yaptığı bir ankete göre, kripto para birimi tüketicilerinin %72′si ve yatırımcıların %59’u, önümüzdeki 12 ay içerisinde kripto portföylerini daha da arttırmak istiyor.

”Bu yıl kripto para birimi değerlerinde %60’a yakın bir düşüş olsa da, tüketiciler ve yatırımcılar kripto ve blockchain için iyimser ve uzun vadeli bir tablo çizmeyi sürdürüyor. Yine de, yatırımcılar kısa vadeli kripto trendleri açısından daha az iyimser bir grafik çizerken, tüketicilerin iyimser bakış açısı yılın başından beri pek bir değişime uğramadı.”

Geçen yılın anketi ile kıyaslandığında tüketici oranı artış gösterirken, iyimser olan yatırımcıların oranı %12 oranında düşüş yaşadı. Söz konusu oran 2017 yılı içerisinde 2018 yılı için yapıldığında (anket önümüzdeki 12 ay içerisindeki düşünceleri konu alıyor) %72 oranındaydı. ”Sizcve kripto para birimi fiyatları önümüzdeki 12 ay içerisinde artacak mı?” sorusuna cevap veren katılımcıların fikirleri paralel bir çizgi çizmekte. Tüketici grubu bu soruya %66 oranında evet cevabı verirken, yatırımcı grubu ise %57 oranında evet dedi.

Kripto ve Blockchain’in Kitleler Tarafından Kabulü Ertelendi

Hem tüketiciler hem de yatırımcılar kripto para birimleri ve blockchain’in kitleler tarafından benimsenmesinin geciktiğini ifade etti. Katılımcıların çoğu böyle bir olayın 2025 yılına kadar gerçekleşmeyeceğini belirtti. Geçen yılki ankette katılımcıların çoğu bunu 2020 olarak belirtmişti ve bu da bir yıl arayla yatırımcıların bu yöndeki umutlarının ‘5 yıllık bir erteleme’ sürecine tabi olduğunu göstermekte.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • Hasan Demir
    Posted 10 Eylül 2018 - 17:24 17:24

    Zararı çıkartmak için alıyoruz napalm bataklıga düştük

Leave a comment