Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bankacılık Devi Citigroup Kripto Para Yatırımı Yapmanın Yeni Bir Yolunu Buldu

Dünyanın en büyük bankacılık şirketlerinden olan Citigroup, kripto paralarla ilgili yeni bir proje üstünde çalışmaya başladı.

Business Insider tarafından yapılan habere göre New York merkezli banka, insanlara kripto para satın almaya gerek kalmadan kripto para yatırımı yapma imkanı sunmanın bir yolunu buldu. Citigroup’un geliştirdiği bu yöntem sayesinde Wall Street’teki pek çok varlık ve hedge fon yöneticisi artık kripto para sektörüne ‘dolaylı’ yoldan giriş yapabilecek.

Citi, geliştirdiği bu yeni sisteme Dijital Varlık Sertifikası, kısaca DAR, adını veriyor. Citi’nin bulduğu bu yöntem aslında on yıllardır kullanılan Amerikan Depo Sertifikası’na (ADR) bir hayli benziyor. ADR sisteminde yabancı hisseler bir banka tarafından tutuluyor ve bu hisseler daha sonra depo sertifikalarına dönüştürülüyor.

Citigroup, yeni DAR sistemi sayesinde kripto paranın bir emanet kurum tarafından tutulmasını sağlıyor. Business Insider’a göre banka yeni sistem dahilinde bir sertifika üretir üretmez Depository Trust & Clearing Corp.’a haber verecek.

1928 yılından beri ADR üretimi yapan Citigroup, dünyanın en büyük ADR üreticileri arasında sayılıyor. Bankanın şu anda DAR projesinin tam olarak hangi aşamasında olduğu ise bilinmiyor.

Wall Street’in çeşitli nedenler yüzünden kripto para piyasasına giriş yapma konusunda tereddüt yaşadığını biliyoruz. Ancak Citigroup gibi devlerin Wall Street’teki kurumsal yatırımcılara hitap eden yeni sistemler geliştirmesi, işleri kripto paraların lehine değiştirebilir.

Citi aslında şimdiye dek piyasaya karşı pek ılımlı bir tavır sergilemiyordu. Hatta Citigroup, müşterilerinin kredi kartıyla kripto para satın almasını yasaklayan bankalar arasında bulunuyor. Ancak görünüşe göre bankanın kripto paralarla ilgili belli başlı projeleri varmış.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment