Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sam Bankman-Fried Aleyhindeki SEC ve CFTC Davalarına Erteleme

Sam Bankman-Fried (SBF) aleyhine CFTC ve SEC tarafından açılan hukuk davaları, ekim ayında gerçekleşecek ceza davası sonrasına ertelendi.

ABD Manhattan Bölge Yargıcı Kevin Castel, savcıların itirazını kabul ederek Sam Bankman-Fried aleyhine Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) ve Menkul Kıymetler Borsası Komisyonu (SEC) tarafından açılan davaları erteledi. Söz konusu hukuk davaları, ekim ayında gerçekleşecek ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) tarafından açılan SBF’in “dolandırıcılık” öne süren ceza davasından sonra görülecek.

Davada kritik rol üstlenen New York Güney Bölgesi ABD Savcısı Damian Williams, 7 Şubat tarihinde CFTC, SEC ve DOJ’un davaları arasında büyük bir çakışma olması nedeniyle hukuk davalarının ertelenmesini talep etmişti. Erteleme talebinin gerekçelerini sıralayan Williams, her üç davanın da büyük olasılıkla Bankman-Fried’a karşı aynı kanıtların sunulmasına bağlı olacağını ve DOJ’un ekim ayındaki duruşmasının bu hukuk davaları üzerinde “önemli bir etkisi” olacağını vurguladı.

Bankman-Fried’in hukuk ekibi davanın ekim ayından sonraya ertelenmesine karşı çıkmadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!