Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BUSD Etkisi: Binance’den 800 Milyonun Üzerinde Net Çıkış Yaşandı

ABD’li düzenleyici kurum baskılarının ardından Binance’den son 24 saat içerisinde 800 milyon dolardan fazla çıkış yaşandı.

ABD’li düzenleyici kurumların son günlerde borsalar üzerindeki baskılarını artırması kullanıcıların sektöre olan güvenini sarsmaya devam ediyor. Son olarak New york Finansal Hizmetler Departmanı’nın (NYDFS) radarına giren Binance USD (BUSD) ihraççısı Paxos, söz konusu stablecoin’in üretiminin durdurulacağını bildirmişti.

Bu durumun ardından her ne kadar Binance CEO’su CZ fonların güvende olduğunu söylese de panik havasının önüne geçemedi ve borsadan çıkışlarda artış görüldü. Nansen verilerine göre Binance borsasından son 24 saatte 831 milyon dolarlık net çıkış yaşandı. Yaşanan hacimli çıkış, Binance’in verilerinin rezerv kanıt denetçisi Mazars’ın web sitesinden kaldırıldığı 17 Aralık’tan bu yana 24 saatlik en büyük net çıkış olarak kayıtlara geçti.

Öte yandan on-chain analiz platformu Dune tarafından sunulan verilere göre 13 Şubat tarihinde Binance’den Ethereum (ETH) çıkışı 900 milyon doları aştı. Bu veri, 24 Kasım’dan bu yana Ethereum’daki en büyük tek günlük çıkış olarak tanımlandı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan bir Binance sözcüsü, fonların güvende olduğunu yineledi. Sözcü, borsadan yaşanan tüm para çekim taleplerini karşıladıklarını ve herhangi bir likidite sorunu yaşanmadığını söyledi:

Çok basit bir iş modeli yürütüyoruz. Varlıkları gözetim altında tutuyor ve işlem ücretlerinden gelir elde ediyoruz. Bir emanetçi olarak sorumluluğumuzu ciddiye alıyor ve her kullanıcı varlığı için 1:1 oranında destek sağlamaya devam ediyoruz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!