Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sam Bankman-Fried Davasında Hakim Değişti: İşte Yeni İsim

ABD’de Sam Bankman-Fried davasına bakan Ronnie Abrams, yaşanabilecek olası çıkar çatışmalarını gerekçe göstererek davadan çekilme kararı aldı.

Hakim Ronnie Abrams’ın yerini Hakim Lewis Kaplan alacak. Kaplan bir yandan da ABD’nin eski başkanı Donald Trump’a karşı yürütülen bazı hakaret davalarına bakıyor.

Hakim Abrams’ın davadan çekilmesinin sebebi, eşinin Davis Polk & Wardwell adlı bir hukuk firmasında ortak olması. Bu firma 2021 yılında kripto para borsası FTX’e danışmanlık hizmeti vermişti.

Abrams, “Eşim, (FTX’i bizzat) temsil etmiyordu. Yine de, oluşabilecek olası bir çıkar çatışmasının ya da bu yönde bir algı oluşmasının önüne geçmek için, bu Mahkeme bu davadan çekilmiştir.” dedi.

FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, 12 Aralık’ta Bahamalar’da tutuklandı ve ABD tarafından suç gelirlerini aklamak ve dolandırıcılık yapmak ile suçlanıyor.

Geçtiğimiz hafta ABD’ye iade edilen 30 yaşındaki Bankman-Fried, 250 milyon dolarlık kefalet karşılığında ailesinin California’daki evinde gözaltında kalması şartıyla serbest kaldı ve mahkemeye çıkmayı bekliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!