Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Borsalara Yönelik Güven Artıyor Mu? Bitcoin Çıkışları Son 7 Ayın En Düşük Seviyesinde

FTX iflasının ardından rekor seviyeye ulaşan borsalardaki Bitcoin çıkışları kayda değer bir gerileme göstererek son 7 ayın en düşük seviyesine düştü.

On-chain analiz platformu Glassnode tarafından sunulan verilere göre borsalardan Bitcoin çıkış hacmi son 7 ayın en düşük seviyesine geriledi. Söz konusu verilere göre geçtiğimiz hafta sadece 986.237 BTC merkezi borsalardan çekildi. Bu sakinleyen ivmeyle beraber 7 günlük ortalamada uzun süre sonra kayda değer bir gerileme gözlemlendi.

Kasım ayında yaşanan FTX çöküşü ile birlikte hızla artmaya başlayan ve 14 Kasım tarihinde 142.788 BTC ile rekor seviyeye ulaşan borsalardaki Bitcoin çıkışları, 25 Aralık tarihinde rekor seviyeden %93,5’lik düşüş ile 9.352 BTC‘e geriledi. Analistler, borsalardan çekimlerin azalmasını FTX çöküşünden sonra merkezi borsalara karşı kaybedilen güvenin geri kazanıldığı yönünde bir işareti olarak yorumladı.

Ayrıca borsalardaki Bitcoin miktarının ise yeni yıla günler kala geçtiğimiz ocak ayında görülen 2022 yılının rekor seviyesi olan 2.85 milyon BTC‘den %21‘lik bir gerileme ile 2.25 milyon BTC‘e gerilediği kaydedildi.

Öte yandan  bu ayın başlarında, ABD Adalet Bakanlığı’nın kara para aklama prosedürlerini kolaylaştırdığı iddiasıyla Binance’e dava açabileceği yönündeki söylentiler borsadan 6 milyar dolar değerinde varlığın 2 gün içerisinde çekilmesine sebep olmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!