Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sam Bankman-Fried Menkul Kıymet Davasının Duruşması İçin Teksas’a Çağrıldı

İflas eden kripto para borsası FTX’in eski CEO’su Sam Bankman-Fried (SBF), hakkındaki kayıt dışı menkul kıymet satışı iddialarını yanıtlaması için Teksas’a çağrıldı.

Teksas Eyalet Menkul Kıymetler Kurulu (TSSB) 22 Kasım tarihinde yayınladığı açık celp ile Sam Bankman-Fried’i çeşitli menkul kıymet yasalarını ihlal ettiği iddialarına cevap vermesi için 2 Şubat tarihinde yapılacak duruşmaya çağırdı.

Soruşturmaya konu olan iddialar FTX çöküşünden öncesine dayanıyor. Sam Bankman-Fried şirketin faiz getirisi hesapları ve lisansı olmadığı halde halka açık şirketlerin hisse senetlerinin alınıp satılmasına aracılık etmekle suçlanıyor. Ayrıca şirketin finansal gerçekliklerini kasten saklamak da SBF’ye yöneltilen suçlamalar arasında yer alıyor. Kurulun FTX iflasından önce de borsayı araştırdığı biliniyordu.

TSSB, ekim ayında FTX’in iflas eden kripto kredi platformu Voyager’ın varlıklarını satın alma anlaşmasını FTX’in menkul kıymetler yasalarını ihlal etmiş olabileceği endişeleri ve konuyla ilgili devam eden bir soruşturmayı gerekçe göstererek ertelemeye çalışmıştı.

Kurul, duruşma celbini SBF’nin Bahamalardaki bilinen adresine gönderdi ve yargılamanın online bir platform olan Zoom üzerinden yapılabileceğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!