Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sam Bankman-Fried’dan Yeni Talep: FTX’in Kripto Paralarına Erişmek İstiyor

FTX’in kurucusu Sam Bankman Fried’ın (SBF) avukatları, kurucunun borsa varlıklarının yetkisiz aktarımına dair sorumlu olduğuna dair kanıt olmadığını söyleyerek borsa tarafından tutulan kripto paraların erişimine izin verilmesi gerektiğini savundu.

İflas eden kripto para borsası FTX’in kurucusu SBF müşteri varlıklarının yetkisiz transferi, banka havalesi dolandırıcılığı ve kara para aklama gibi suçlardan yargılanırken mahkeme, belirli şartlar altında SBF’in kefalet karşılığı tutuksuz yargılanmasına müsaade etmişti. Kurucunun avukatları tarafından yapılan savunmada, bazı suçlamaların delil yetersizliğinden dolayı düşmesini ve kefalet şartlarında değişikliğe gidilmesi talep edildi.

SBF’nin avukatlarından Mark Cohen tarafından 28 Ocak tarihinde yargıç Lewis Kaplan’a ithafen yazılmış bir mektupta, kurucunun yetkisiz kripto para transferleri üzerinde sorumluluğu bulunduğuna dair ortada bir kanıt olmadığını vurgulayarak FTX ve Alameda Research’ün kripto paraları üzerindeki erişim engelinin kaldırılmasını talep etti. Cohen yaklaşık 3 haftadır devam eden duruşma süresince SBF’in transferler üzerindeki suçluluğuna dair dayanağı bulunan herhangi bir kanıt öne sürülemediğini bu nedenle kurucunun bu konu üzerindeki masumiyetinin kanıtlanmış sayılması gerektiğini dile getirdi.

Öte yandan ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir mahkeme tutanağında, kurucunun FTX US’in Baş Hukuk Müşaviri Ryne Miller ve davadaki olası bir tanıkla Signal ve e-posta üzerinden ulaşarak ifadelerini etkilemek amacıyla iletişime geçtiğini iddia etmiş, SBF’in borsa çalışanları ile iletişiminin yasaklanması gerektiğini öne sürmüştü.

DOJ tarafından yapılan talebe karşı ise Cohen, iletişim yasağını tamamen reddetmezken kurucunun bazı aktörlerle avukatı olmadan özgürce görüşebilmesi gerektiğini savundu. Cohen savunmada şu ifadeleri kullandı:

SBF’in iletişiminin yasaklanmasının istendiği aktörlerin bazıları kurucunun arkadaşları ve yakın olduğu kişiler. İletişim yasağı SBF’in bu aktörlerle avukatı olmadan görüşemeyeceği anlamına gelir ki kurucunun FTX eski çalışanı olan terapisti veya borsadan eski arkadaşları ile avukatı olmadan görüşmesi gereksiz maliyet artışına ve SBF’in mental desteğini kaybetmesine neden olur. Öte yandan borsanın eski çalışanlarından olan ve SBF’in savunması hakkında önemli bilgilere sahip olan birileriyle iletişime geçme şansımız bu nedenle düşebilir.

Ayrıca Cohen, kurucunun Miller ve FTX’in yeni CEO’su Jhon Ray’e gönderdiği mesajlarda yardım etmeye çalıştığını ancak alıcılar tarafından mesajların görmezden gelindiğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!