Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Samson Mow: Bitcoin Ödemeler İçin Kötü Ama Lightning Bunu Çözüyor!

Blockstream CSO’su ve kripto para sektörünün tanınan simalarından birisi olan Samson Mow, lider kripto para birimi Bitcoin‘in ödeme yapmak için kötü olduğunu ancak bunun da Lightning Network ile çözüldüğünü dile getirdi.

Aynı zamanda bir zamanların popüler kripto para borsalarından BTCC’nin kurucu ortağı olan Mow, Bitcoin ile ilgili açıklamalarını 15 Ağustos tarihinde SFOX ile yaptığı bir röportajda yaptı. Mow, kendisinin henüz her gün ödeme yapmak için Bitcoin kullanamadığını ve bunun günlük hayata adapte olmadığını dile getirirken, lider kripto para biriminin aslında bu amaç ile üretilmediğini aktardı:

”Bu aslında daha çok bir değer saklama aracı ve varlık transfer aracı olarak tasarlandı. Bitcoin her gün küçük ödemelerde kullanabileceğiniz bir şey değil. Bunu daha önce de söyledim yeniden söylüyorum insanlar aslında bunu çarpıttı ve benim Bitcoin’den nefret ettiğimi söylediğimi ima ettiler ancak Bitcoin ödemeler için kötü.”

Mow, Bitcoin’in aslen bu amaç için üretilmemesine rağmen Lightning Network sayesinde günlük ödemeler için de kullanılabilir hale geldiğini ve neredeyse ücretsiz bir şekilde anlık ödemelerin mümkün olduğunu açıkladı. Mow’a göre Bitcoin ödemeleri ortalama olarak 10 dakika gerektirse de, ağın yoğunluğuna göre bu bazen üç saati bile bulabiliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment