Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Samson Mow: Bitcoin’in Blok Boyutu ”Çok Fazla!”

Bitcoin teknoloji firması Blockstream’in CSO’su Samson Mow, 6 Ekim tarihinde yaptığı yeni bir açıklamada lider kripto para birimi Bitcoin’in blok boyutunun gereğinden fazla büyük olabileceğini vurguladı.

Decrypt kaynağına röportaj veren Mow, Lightning Network gibi gelişmelerin sayesinde Bitcoin’in ağ üzerindeki kapasitesinin azalmasının sorun çıkartmayabileceğini dile getirdi. CSO, Segregated Witness teknolojisi dahil edildiğinde Bitcoin’in şu an için 4 mb’a eşdeğer bir blok kapasitesi var. Gelecekte ise bu boyut aşırı ve gereksiz olarak görülebilecek.

Kripto para sektöründeki birçok uzman isim ise Bitcoin’in mevcut blok kapasitesini eleştirip, bunun gelecekte sıkıntılar yaratabileceğini ifade etmekte. Bitcoin ağındaki blokların kapasitesinin hiçbir ek almadan 1 mb civarında olduğu biliniyor. Lightning Network gibi blockchain ağı dışındaki ölçeklenme çözümleri ise, ağın kapasitesine ek bir zorluk çıkartmıyor ve bunlar işlem ücreti konusunda da rahatlama sağlıyor. Yaklaşık olarak 1 satoshi’ye eşdeğer işlem ücreti çıkartan BTC transferleri artık anlık olarak gönderilip alınabilmekte.

Ancak Mow bütün bunların yeterli olmadığını ve Lightning Network’ün daha da gelişmesi gerektiğini düşünüyor. Mow’a göre organik olarak büyüyen LN, daha fazla kanala ve insana ihtiyaç duyuyor ve daha da duyacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment