Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Samsung SDS Blockchain’i Hızlandırmanın Yolunu Buldu

Dünyanın en büyük şirketlerinden Samsung‘un bilgi teknolojileri alanında faaliyet gösteren kolu, Blockchain teknolojisini geliştirmek için yeni adımlar atmaya başladı.

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden olan Güney Kore merkezli Samsung’a bağlı olan Samsung SDS, bundan bir süre önce Nexledger Accelerator adlı yeni bir teknoloji geliştirmeye başlamıştı.

Şirketin bugün erken saatlerde yayınladığı basın duyurusuna göre bu yeni ürün, Hyperledger Fabric üzerinden yapılan test aşamasını başarıyla tamamladı.

Samsung SDS’nin bu teknolojiyi geliştirmesindeki amaç, zaten geleneksel finans altyapılarına kıyasla daha hızlı olan Blockchain teknolojisini daha da hızlı bir hale getirmekti. Samsung SDS’ye göre Blockchain, ilerleyen zamanlarda günümüzdeki haline kıyasla çok daha hızlı ve verimli bir hale gelebilir.

Bu amaç doğrultusunda Nexledger Accelerator adlı teknolojiyi geliştiren şirket, şu ana kadar yaptığı testlerin başarıyla tamamlandığını belirtiyor. Şirketin yayınladığı basın duyurusundan bir kesit şu şekilde:

“Samsung SDS geçtiğimiz aralık ayında Nexledger Accelerator’ı Hyperledger Fabric ile test etti ve işlem hızının ciddi ölçüde artış gösterdiğini keşfetti.”

Samsung SDS, Dünya genelindeki Blockchain uzmanlarının bu teknolojiyi geliştirmelerine olanak tanıyabilmek için özel bir GitHub sayfası da oluşturdu. Şirketin bu konu hakkındaki açıklaması şu şekilde:

“Amacımız, Blockchain geliştiricilerinin bu teknolojiyi kullanmalarını ve aldıkları performansı değerlendirmelerini sağlamak.”

Samsung SDS yayınladığı basın duyurusunda ayrıca IBM’in bundan bir süre önce Blockchain’e özel olarak kurduğu kurula katılacağını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment