Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Banco Santander Blockchain’i Araştırmak İçin IBM İle Ortaklık Kurdu

Avrupa’nın en büyük bankalarından Banco Santander ve teknoloji devlerinden IBM, geçtiğimiz günlerde yeni bir ortaklık kurduklarını duyurdular.

Küresel teknoloji sektörünün dev isimlerinden olan IBM, geçtiğimiz gün bir basın duyurusu yayınlayarak Avrupa’nın en büyük bankalarından olan Banco Santander ile işbirliği yapmaya başladığını açıkladı. Bu iki dev isim arasındaki ortaklık Blockchain teknolojisiyle ilgili bazı konuları da kapsıyor.

IBM ve Banco Santander arasında kurulan bu ortaklığın başlıca amacı Blockchain gibi yeni teknolojiler hakkında yapılan araştırmaların ve çalışmaların hızını artırmak. Banco Santander, IBM’in alandaki uzmanlığından faydalanarak Blockchain, Yapay Zeka ve Büyük Veri gibi teknolojileri araştırmak istiyor.

Cointelegraph tarafından yapılan habere göre bu iki dev ismin kendi aralarında imzaladıkları anlaşmanın toplam değeri 700 milyon dolar seviyesinde. Banco Santander, IBM ile yaptığı işbirliği doğrultusunda çeşitli alanlarda tasarruf etmek ve maliyetlerini düşürmek istiyor.

Banco Santander ayrıca günümüzün yeni teknolojileri hakkında kapsamlı araştırmalar yaparak hem daha verimli hizmetler sunmayı hem de mevcut hizmetlerini çeşitlendirmeyi hedefliyor.

IBM’in yetkili isimlerinden olan David Soto, yayınlanan basın duyurusunda şu açıklamayı yaptı:

“Santander Group, hem güvenliğini artırmak hem de yasal çalışmalarını desteklemek için IBM’in teknolojilerini kullanacak. Santander Group ayrıca IBM’in eşsiz teknolojilerini kullanarak yeni hizmet türleri geliştirmeyi düşünüyor.”

Banco Santander bundan birkaç ay önce Blockchain teknolojisini araştırmak için özel bir ekip kurmuştu. İspanya’nın dev bankalarından olan Banco Santander, bu alandaki çalışmalarını hızlandırmaya devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment