Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Samsung’un Akıllı Lojistik Platformu Cello Yapay Zeka ve Blockhain Teknolojisine Geçiyor

Samsung SDS Genel Müdürü Hong Won Pyo, Seul’deki genel merkezde gerçekleşen basın toplantısında Cello adındaki akıllı lojistik platformunun son geliştirmelerinde yapay zeka ve blockchain teknolojsininden yararlandıklarını açıkladı. Cello, ulaşım sistemleri sunan tedarikçilerden tedarik zinciri planlama hizmeti sunan servislere kadar çeşitli şirketlerle iş birliği yapıyor.

CEO Hong Won Pyo açıklamasında şu sözlere yer verdi:

Hızlı olmak ve zamanında teslimat yapmak için tedarik zincirinizi güçlendirin. Tedarik zincirinde planlama, gecikmeleri belirleme, yüksek maliyeti önleme ve en iyi rotaları bulma çok önemlidir. Size bu konularda yardımcı olacak araçlarla sürecin her anında kontrolü elinize alın ve mutlaka optimizasyon yapın.

UTB haber sitesinde yayınlanan habere göre platformdaki güncellemelerin amacı yapay zeka ve blockchain teknolojisi kullanarak Cello’nun verimliliğini arttırmak.

Mr. Hong sözlerine şöyle devam etti:

Blockhain teknolojisi bir açık kaynaktır ve ancak belirli bir sektörde belirli bir amaca hizmet etmek üzere doğru fonksiyonlarla donatıldığında yararlıdır. Ben şahsen bunun tüm şirketlerin yapabileceği bir şey olduğuna inanmıyorum.

Sürdürülebilir ve sürekli değişim

Cello platformu sektörde 2012 yılından beri Samsung Electronics’in tedarikçisi olarak yer alıyor. Cello’nun kuruluşundan bu yana Samsung çeşitli teknolojiler kullanarak platformu geliştirmeye ve büyütmeye devam ediyor. Birçok yatırımcının da dikkatini çeken platform araştırma ve geliştirmeye yönelik çok sayıda kaynağa sahip. Koreli The Korean Herald gazetesinin bir haberine göre Samsung SDS 488 binden fazla hava nakliyesi, 1 milyondan fazla da deniz nakliyesi gerçekleştirecek. Duyuruyu yapmadan önce Samsung SDS, balık köftesi üreticisi Koreli Smjin Amook ile blockhain teknolojisi kullanarak bir pilot uygulama gerçekleştirmişti. Barkod okuma teknolojisi ile müşterilerin her ürünün üretim yerini ve üretimden market raflarına gelene kadar geçtiği yerleri görmesi, böylelikle de platforma olan güvenlerinin artması sağlanıyor.

Lojistik sektöründe lider konumunu güçlendiriyor

Yeni geliştirmelerle, Samsung SDS sektördeki lider konumunu güçlendirmeye devam ediyor. Bu geliştirmeler yalnızca verimliliği arttırmakla kalmayacak aynı zamanda izleme sistemlerinin maliyetini de azaltacak. Şirket ayrıca tüm dünyadan müşterilerin arama yapıp ihtiyaçlarına göre çeşitli lojistik servisleri arasından seçim yapabileceği, Cello Square adını verdikleri online bir pazar yeri kurarak sıradan lojistik servislerinin çok ötesinde bir hizmet sunmaya başladı.

Samsung SDS, finans ve kamu sektörlerinde blockchain tabanlı veri saklama sistemini hayata geçireceklerini de belirtti. Böylelikle dijital işlemlerin ve kimlik doğrulama sürecinin daha güvenli ve az maliyetli olması hedefleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment