Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Açıkladı: Türkiye Blockchain ve Metaverse Platformu Geliyor

T.C Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kaçır Avrasya Blockchain Submit etkinliğinde Türkiye’nin blockchain ve metaverse planları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 

Bugün gerçekleşmekte olan Avrasya Blockchain Submit’in açılış konuşmasını yapan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kaçır, Türkiye’nin bu teknolojiler hakkındaki gelecek planlarından bahsetti. Özellikle genç nüfusun bu alandaki ilgisini ve talebini ciddiye aldıklarını belirten Kaçır, Türkiye’de blockchain alanında yeniliklerin önünü açmak adına bakanlık olarak çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Ulusal blockchain altyapısı geliştirilmesi stratejik adımlar atıldığını ifade eden Kaçır, gelecek dönemde Dijital Teknolojiler Platformunun kurulacağını ve bakanlık olarak bu teknoloji için gerekli desteğin verileceğini vurguladı.

Dijital Teknolojiler platformunun çatısı altında gerek üniversiteler gerek özel sektör ile bağlantının kurulacağına değinen bakan yardımcısı, çalışmaların kapmasında Türkiye Blockchain ve Metaverse platformunun da kurulacağını kamuoyuna duyurdu. TÜBİTAK önderliğinde beş yıla yakın süredir blockchain teknolojisinin geliştirilmesi üzerine çalışmalarda bulunduklarını söyleyen Kaçar açıklamalarına şu sözleri ile devam etti:

Yaklaşık 5 yıl önce TÜBİTAK çatısı altında Blockchain araştırma laboratuvarını kurduk. Laboratuvarımız Dijital Türk Lirası projesinde kritik rol oynayarak kriptolojk altyapısını ve blockchain mimarisini tasarlamaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasının önderliğinde Aselsan ve Havelsan ile birlikte yürütülen bu proje blockchain ekosistemi için önemli bir potansiyele sahip ve dünyada birçok ülkeye örnek olacak niteliktedir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!