Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Şant Manukyan Bitcoin, TL ve Doları Yorumladı!

Ünlü ekonomist ve İş Yatırım’ın önemli ismi Şant Manukyan, 21 Mayıs tarihinde İş Yatırım’ın YouTube kanalından yayınladığı bir video ile güncel piyasaları, Bitcoin‘i, Türk Lirasını ve ABD Dolarını yorumladı. Manukyan Bitcoin hakkında yaptığı yorumlarda daha önce ETF’nin kabul edilme ihtimalinin zayıf olduğunu söylediğine değindi ancak bunun ilerleyen zamanlarda bir Bitcoin ETF’si kabulüne dönüşebileceğini de vurguladı.

Bitcoin 9.800 Dolara Çıkabilir

Bitcoin’in ilk olarak 8.300 doları kırmadan önce aşağıya ineceğini açıklayan ünlü ekonomist, bugünkü düşüşe bakılırsa tahmininde yanılmadı ve BTC 7.600 dolara kadar geriledi.

“Bitcoin tarafında söylenecek fazla bir şey yok. ETF’nin kabul edilme ihtimalinin zayıf olduğunu zaten söylemiştim, dolayısıyla çok da şaşırtıcı bir hareket olmadı. Bence ötelenen bir ETF hikayesi önünde sonunda ETF’nin kabul edileceğini gösteriyor. Yani bu kestirilip atılmıyor. Bitcoin’e baktığımızda bir zayıflık görüyoruz. Kesinlikle demiyorum ama muhtemelen 8300 kırılmadan önce aşağıya doğru bir düzeltme veya biraz daha gidiş geliş hareketi yapacaktır. Ardından 9800’leri de göreceğimizi düşünüyorum. Bu nedenle gelecek olan satış muhtemelen alım fırsatı olacak fakat şu an için beklemekte fayda görüyorum.”

Dolar/TL paritesi hakkında da konuşan Manukyan,  6.18’lere doğru bir hareket yaşanabileceğini ve asıl önemli noktanın ise 6.20’lerin aşılıp aşılamayacağı olduğunu vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment