Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Günümüz Teknolojileri 400 Bin Kişinin İşsizliğine Yol Açacak

Opimas tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre yapay zeka gibi günümüz teknolojileri ilerleyen yıllarda on binlerce kişinin işsiz kalmasına yol açabilir.

Günümüzün önde gelen şirketleri yapay zeka, büyük veri, bulut bilişim ve Blockchain gibi teknolojiler hakkında çeşitli araştırmalar yapıyor, bu teknolojilerden en iyi şekilde faydalanmanın yollarını arıyorlar.

Bir yönetim danışmanlık şirketi olan Opimas günümüzün en popüler teknolojilerinden birkaçıyla ilgili yeni bir araştırma yaptı. Bu teknolojilerin önümüzdeki yıllarda finans sektörünü nasıl etkileyeceğini öğrenmek isteyen şirket, oldukça çarpıcı sonuçlara ulaştı.

Blockchain gibi teknolojiler günümüzde insanlar tarafından yapılan süreçlerden bazıları otomatik hale getirmek için kullanılabiliyorlar. Bu sayede hem iş gücünden kısılmış oluyor hem de masraftan. Ancak Opimas tarafından yapılan açıklamalara göre yapay zeka gibi teknolojilerin iyice yayılması durumunda finans sektöründe çalışan on binlerce kişi işsiz kalmaya başlayacak.

Şirketin yayınladığı rapora göre 2030 tarihine kadar bu teknolojiler yüzünden işsiz kalan kişilerin sayısı 400 bine ulaşabilir. Şirketin araştırmalarına göre bu kadar kişi işten çıkarılacak olmasına rağmen pek çok şirket daha kısa sürede daha yoğun bir şekilde üretim yapabilecek. Dolayısıyla yapay zeka ve veri analizi gibi teknolojilerin üretimde verimliliği kayda değer oranda artırmaları bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment