Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Scaramucci: Bu Kriz 2008’dekinden Daha Beter

ABD’deki Dow Jones yılın başından bu yana %32’den; S&P 500 Endeksi ise %28’den fazla değer kaybetti. ABD borsalarında görülen bu düşüşün büyük ölçüde Kovid-19 salgınından kaynaklandığı düşünülüyor.

Beyaz Saray’ın eski iletişim direktörü olan ve finans dünyasında The Mooch lakabıyla tanınan Anthony Scaramucci, bu düşüşün önümüzdeki aylarda da devam edeceğini düşünüyor.

2008’den Beter

 

Koronavirüs salgını kripto paraları, küresel piyasaları, altın ve gümüş piyasalarını ve daha birçok şeyi olumsuz yönde etkiledi. Bazı uzmanlar piyasaların önümüzdeki birkaç hafta içerisinde toparlanacağını düşünse de Scaramucci salgının etkilerinin daha uzun süreli olacağına inanıyor.

Scaramucci’nin görüşlerine göre ABD borsalarında yakın gelecekte yukarı yönlü bir hareketlilik görebilir. Scaramucci’ye göre bu hareketlilik Kongre’nin hazırladığı teşvik paketinden kaynaklanacak. Ancak borsalar daha sonra yeniden düşüşe geçmeye başlayacaklar. Şu anda “uzun vadeli bir ayı piyasasında” olduğumuzu söyleyen Scaramucci, borsalarda “%10-15’lik bir düşüş daha” bekliyor.

Şu anda yaşanan ekonomik gelişmelerin ne kadar ciddi olduğunu vurgulayan Scaramucci, bunun 2008’deki finansal krizden bile beter olduğunu belirtiyor:

İnsanlara bunun 2008’deki küresel finansal krizden çok daha kötü olduğunu söylüyorum. Adeta 11 Eylül Saldırısı ile 2008 finansal krizi aynı anda yaşanıyormuş gibi…“

Zorlu bir süreçten geçtiğimizi belirten Scaramucci salgının etkilerinin yıl sonuna kadar devam edebileceğini düşünüyor. Küresel piyasalardaki düşüşün birkaç ay daha devam etmesi halinde kripto para piyasasının bundan nasıl etkileneceği ise merak konusu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment