Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Scaramucci Türkiye’deki Kripto Kararını Yorumladı: “Cin Şişeden Çıktı”

Skybridge Capital COO’su Anthony Scaramucci, kripto paralara getirilen yasaklamaların Bitcoin’deki ivmeyi durdurmayacağını söyledi. Fakat Scaramucci, bu tip yasaklamaların BTC fiyatında kısa vadeli bozulmaya yol açacağını söylüyor. 

Anthony Scaramucci, CNBC’nin Squawk Box programına konuk oldu. Scaramucci, Türkiye’de kripto varlıklarla ödeme yapılmasına gelen yasağa benzer şekilde diğer devletlerin de yasaklamalar getirebileceğini tahmin ediyor. Yerel para birimi stabil olmayan ülkeler, vatandaşlarının Bitcoin’i trading aracı olarak kullanmasını istemeyebilir ve bu nedenle yasaklama getirebilir.

Fakat Scaramucci, devletler yasaklama yaptığında her zaman bir karaborsanın olduğunu belirtiyor.

Bitcoin’de erken dönemdeyiz

Kripto paralara gelen yasaklamalar ve devletlerin bu teknolojiye henüz hazır olmayışı, Scaramucci’ye göre Bitcoin için henüz erken dönemde olduğumuzun bir göstergesi. Stock-to-Flow modeli ve BTC arzının kıt oluşuna değinerek “Bunların bullish bir gösterge olduğunu söyleyebiliriz çünkü hala erken dönemdeyiz.” dedi.

Skybridge Capital COO’sunun 2021 yılı için Bitcoin fiyat tahmini ise 100.000 dolar.

Bitcoin büyük para transferleri için daha uygun

Scaramucci, Bitcoin ile düşük meblağlı işlemler yapılmasının iyi bir fikir olmadığını ifade ediyor. Ona göre bu gibi küçük işlemler için daha iyi bir teknolojiye ihtiyacımız var. 

“1 milyar dolarlık Bitcoin’i anında transfer edebilirsiniz ve bu işlem için sadece 5-6 dolar ödersiniz.” 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!