Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC 2 Ay İçerisinde 9 Bitcoin ETF Kararı Verecek – Peki Bunlar Neler?

ABD Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC), önümüzdeki iki ay içerisinde tam dokuz tane Bitcoin ETF’si hakkında son kararı vermek zorunda.

Salı günü sizlerle paylaştığımız bir sıcak gelişme haberinde, SEC’in, şu an onay alması en muhtemel ETF’lerden birisi olarak yorumlanan VanEck/SoliX başvurusu için çok önemli bir role sahip CBOE kural değişimi için vermesi gereken kararı ertelediğini aktarmıştık.

CBOE tarafından sunulan bu kural değişikliği onaylanırsa, bu durum VanEck ve SolidX tarafından sunulan teklifin onaylanmasını mümkün kılacak.

Buna rağmen, ilk olarak Haziran ayında başvurusu yapılan VanEck-SolidX teklifi beklemede olan ve ertelenen 4 dosyadan sadece bir tanesi. ProShares, Direxion ve GraniteShares gibi eski başvuruları da hesaba katacak olursak, şu an beklemekte olan ve karar verilmeyen 10 adet ETF başvurusu var. SEC bu dosyaları ilk olarak 45 gün erteleyebilir ve sürecin devamında ek zaman gerektiğini düşünürse ilk başvuru tarihinden itibaren 240 gün erteleme hakkına sahip.

ProShares’in başvurusu 23 Ağustos olan normal tarihinde görülebilir. Çoğu uzman ProShares tarafından yapılan teklifin çok güçlü bir aday olmadığını ve büyük ihtimalle ret yiyeceğini düşünüyor.

Direxion tarafından yapılan teklif ise 21 Eylül tarihine ertelenmişti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment